időjárás 3°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Hivatalos: újabb béremelés jön az egészségügyben

A Momentum tüntetésén néhány tucat ember van jelen

Magyar Nemzet
2022.07.18. 21:29 2022.07.18. 21:47
A Momentum tüntetésén néhány tucat ember van jelen

A Momentum Mozgalom tiltakozást hirdetett a Sándor-palotához azt követően, hogy Novák Katalin bejelentette: aláírta a kata módosításáról szóló törvényt. Jelenleg mindössze néhány tucat résztvevő van jelen a demonstráción. A Momentum a felhívásában a Sándor-palota elé hívta az embereket, a rendőrök sorfala miatt azonban a résztvevők nem tudták azt megközelíteni. 

A helyszínen Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke egyeztetett a rendőrökkel, a Telex kérdésére pedig, hogy mi a tervük a kialakult helyzetben, azt mondta: még várnak egy kicsit, hogy többen összegyűljenek, aztán majd meglátják, hogyan tovább. A 444 beszámolója szerint Gelencsér – miután nagyon kevesen jöttek el – azt állította, hogy ez egy spontán demonstráció, és csak 21 órától jelentették be. 

A kommentelők közül többen azt kérték számon a Momentum vezetésétől, hogy mi értelme szervezés nélkül tüntetést meghirdetni.

Mint ismert, a Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX hétfőn délben a „Ne írd alá, Kata!” feliratot festette a köztársasági elnöki rezidencia elé. 

Mindeközben a közeli étterem teraszán ülő Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez odament a Momentum elnöke egy futárral, hogy megkérjék, magyarázza el, miért módosították a katatörvényt. A miniszter azt mondta, hogy már sokszor elmondták, és megkérte Gelencsért, hogy ne zavarják a többi vendéget. A Momentum elnöke végül mégis kikényszerített egy időpontot egy egyeztetésre Palkovicstól, majd kezet fogtak.

Borítókép forrása: Facebook/Momentum

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.