Alapjogként ismertetnék el az identitáshoz való jogot

Kalmár Ferenc: Identitás nélkül nincs ember, ezért annak védelme az alapvető emberi jogok közé kell tartozzon!

Forrás: PestiSrácok.hu2022. 07. 28. 14:28
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az identitás nélküli ember, aki nem tudja elhelyezni magát se egyénileg, se közösségileg, olyan, mint a hulló falevél az őszi szélben

– fogalmazott a PestiSrácok.hu-nak Kalmár Ferenc. A miniszteri biztost a múlt héten, Tusványoson annak a magyar kezdeményezésnek az apropóján kérdezték, amely szeretné elérni, hogy 

az egyetemes emberi jogok közé tartozzon a nemzeti identitáshoz való jog. 

Az interjúból kiderül, hogy a nemzeti identitás védelméről, mint alapjogról az ENSZ közgyűlése dönthet, ezért is fontos jelentőségű, hogy annak elnökségét a magyar delegáció adja. 

Kalmár Ferenc kiemelte: ha az elképzelés megvalósul, úgy az a nemzetközi jogalkotásra és joggyakorlatra is hatást fog gyakorolni, amellyel fel lehet venni a harcot azokkal a politikai csoportokkal, akik 

egy embertömeget akarnak létrehozni, az identitással rendelkező, öntevékeny értékrendű emberekkel szemben.

A miniszteri biztos szerint maga az identitás, a nemzeti identitás ugyanonnan vezethető le, mint minden más emberi jog, amely az emberi méltóságot védi. Kalmár Ferenc hozzátette: 

az emberi méltóságnak van egy olyan dimenziója, amelyet az identitása fejez ki, identitás nélkül ugyanis nincs ember.

Kalmár Ferenc szerint, ha az identitás védelmét emberi jogként ismerné el az ENSZ, abból gyakorlatilag minden ember profitálhatna, a kisebbség és a többség is, hiszen „ugyanúgy védeni kell a többséghez tartozó ember identitását, mint a kisebbséghez tartozóét”.

Borítókép: Illusztráció. Tusványosi lányok népviseletben (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.