Beneda Attila: Családbarát országot építünk

A zetelakai Erzsébet-tábort látogatta meg a helyettes államtitkár.

2022. 07. 21. 19:29
Erzsébet tábor
20220620 Zánka Több ezer állami gondoskodásban, gyermekotthonokban, valamint nevelőszülői családoknál élő gyermek és kísérőik érkeztek meg a zánkai Erzsébet Táborba. Fotó: Nagy Lajos NL Veszprém Megyei Napló Fotó: Nagy Lajos /Veszprém Megyei Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Családbarát országot építünk, minden módon igyekszünk támogatni a családokat– hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családpolitikáért felelős helyettes államtitkára Zetelakán, az erdélyi Erzsébet-táborban tartott látogatáson csütörtökön.

– A családokat nemcsak pénzügyi segítséggel támogatja a kormány, hanem például az erdélyi Erzsébet-táborban a nyár folyamán a gyerekek számára nagyon sokat jelentő élményekkel, tapasztalatokkal, kalandokkal – mondta a helyettes államtitkár a közmédiának.
Kifejtette: a felújított erdei táborban olyan kapcsolatra tehetnek szert az anyaországi és az erdélyi magyar gyermekek, amelyek erősítik a nemzettudatot, erősítik azt a fajta kapcsolódást, ami a magyarországi, illetve a határon túli magyar gyermekek lelkületében megjelenhet.

 

Borítókép: Gyermekek érkeznek meg a zánkai Erzsébet-táborba (Fotó: Nagy Lajos)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.