Megnyitották a Cholnoky Jenő gyermek- és ifjúsági kikötőt és diáktábort Révfülöpön

„A fiatalok végre birtokba vehetik a Cholnoky Jenő gyermek- és ifjúsági kikötőt és diáktábort Révfülöpön!” – írta hivatalos közösségi oldalán Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Forrás: Facebook.com2022. 07. 10. 10:46
null
Fotó: Gyurkovits Tamas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagy álmunk vált ezzel valóra: célul tűztük ki egy olyan hely létrehozását, ahová az egész Kárpát-medencéből érkezhetnek a diákok. Az MCC kiemelt feladatának tekinti a balatoni kultúra ápolását és közösségépítő erejének kiaknázását a diákok nevelése során.”

– közölte a politikai igazgató, majd felidézte:

„A csapatmunka és a harc az elemekkel, a kaland és a felfedezés vágya pedig egyszerre jellemzi a fiatalabb korosztályt és a vitorlázást. Innen jött a balatoni vitorláskikötő ötlete, ahol diákjaink és hallgatóink eltölthetik a vakációt, és új élményeket szerezhetnek.”

Hozzátette:

A kikötő és diáktábor Cholnoky Jenő nevét viseli, aki a Balaton tudományos igényű kutatásának úttörője volt. Hazaszeretete és nemzetközi kiválósága mindannyiunk számára például szolgál. Ezek azok az értékek, melyek az MCC oktatási, nevelési stratégiájának alapvonalait is jelentik.

A miniszterelnök politikai igazgatója kiemelte, hogy 

„a beruházás során megújult a kikötő, új oktatási és közösségi tér jött létre, megkezdődött egy oktatási pavilon építése, valamint megújult a 71-es út feletti gyalogoshíd is. A munkálatok a következő években is folytatódnak.” 

– zárta Facebook-bejegyzését Orbán Balázs.

Borítókép: Megújult a Cholnoky Jenő gyermek- és ifjúsági kikötő és diáktábor Révfülöpön (Fotó: Facebook/OrbanBalazsAndras)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.