Eljárást indított az ügyészség a nemrég leváltott erzsébetvárosi rendőrfőkapitány ügyében

Büntetőeljárás indult a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) a nemrég leváltott erzsébetvárosi rendőrfőkapitány, Türi Árpád alezredes ügyében, aki 2020-ban az év budapesti rendőre címet is elnyerte – értesült a Mediaworks Hírcentruma. Az ügyészség annyit közölt, hogy kérdéseinkre a büntetőeljárás eredményessége érdekében egyelőre nem válaszolhatnak.

PÁMER DÁVID
Forrás: MEDIAWORKS–HÍRCENTRUM2022. 07. 08. 15:41
ERZSÉBETVÁROSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG
ERZSÉBETVÁROSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büntetőeljárást indított a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a két hete leváltott VII. kerületi rendőrfőkapitány, Türi Árpád alezredes ügyében. Türi 2020-ban, még kapitányságvezető-helyettesként és bűnügyi osztályvezetőként az év budapesti rendőre címet is megkapta, valamint tudomásunk szerint kollégái is kiváló és tisztességes szakemberként ismerik. A Mediaworks Hírcentruma úgy tudja, az ügyészségi eljárás nem korrupciós bűncselekmény miatt indult, hanem valamilyen szolgálaton kívüli, nem engedélyezett tevékenységére lett figyelmes a hatóság. Türi Árpád vezetői megbízatását június 22-i hatállyal vonta vissza – az ügytől nyilvánvalóan nem függetlenül – az országos rendőrfőkapitány.

Az ügyészség a  Mediaworks Hírcentrumának megkeresésére annyit közölt, hogy a büntetőeljárás eredményessége érdekében kérdéseinkre egyelőre nem adhatnak választ, azaz nem cáfolták értesülésünket, ugyanakkor nem árulták el, hogy milyen bűncselekmény miatt indult nyomozás, illetve, hogy meggyanúsították-e a volt erzsébetvárosi rendőrkapitányt.

Borítókép: Erzsébetvárosi rendőrkapitányság (Forrás: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.