időjárás 1°C Vilma 2023. december 5.
logo

Kétszázmilliós óvadékot ajánlott fel a Döcher-gyilkosság gyanúsítottja, ha szabadulhat a börtönből

PÁMER DÁVID
Forrás: MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM
2022.07.06. 17:24 2022.07.06. 19:24
Kétszázmilliós óvadékot ajánlott fel a Döcher-gyilkosság gyanúsítottja, ha szabadulhat a börtönből

Kétszázmilliós óvadék ellenében szeretett volna szabadulni a letartóztatásból az alvilágban Turekként ismert, Döcher György és testőre meggyilkolásával, valamint a dunaszerdahelyi mészárlással gyanúsított D. Alex, ám a bíróság elsőfokon ennek nem adott helyt, és október 11-ig meghosszabbította a letartóztatását – tudta meg a Mediaworks Hírcentruma.

Az alvilágban Turekként ismert D. Alex, akit a Döcher-gyilkosság megrendelésével és a dunaszerdahelyi mészárlással gyanúsítanak a magyar, illetve a szlovák hatóságok, kétszázmilliós óvadékot ajánlott fel, ha letartóztatás helyett bűnügyi felügyeletbe helyezik, ám a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) nem jogerősen elutasította az indítványt, és október 11-ig meghosszabbította a férfi letartóztatását – tudta meg a Mediaworks Hírcentruma.

Turek egyébként már az elfogása után, tavaly ősszel is felajánlott hetvenötmillió forintot, ha nem kerül letartóztatásba, de a bíróság akkor is elutasította az óvadék lehetőségét.

Megjegyzendő, hogy évekkel ezelőtt az éjszakai életben jól ismert, azóta rendőrök megvesztegetéséért és költségvetési csalásért jogerősen elítélt Vizoviczki László ajánlott fel hasonló összegű óvadékot. A diszkópápa 2016 nyarán végül kétszázötvenmillió forintot fizetett azért, hogy házi őrizetbe kerüljön.

Döcher Györgyöt és a Bulgár Misiként ismert alvilági társát 1999. február 2-án gyilkolták meg egy XV. kerületi presszóban. A sötét, hosszú kabátot, fején kapucnit, arcán sálat viselő tettes vélhetően egy cseh gyártmányú, 7.65-ös Scorpion géppisztolyból adott le húsz lövést. Egyik áldozatát tarkón, másikat szemen lőtte. A leszámolás alig néhány másodpercig tartott, majd a gyilkos sietve távozott. Az ügyben tavaly októberben következett be fordulat, amikor a felbujtással gyanúsított Tureket Budapesten, gyanúsított-társát, B. Károlyt pedig Németországban fogták el. A gyilkosság előzménye, hogy Turek megkérte a felvidéki maffia rettegett vezetőjét, Sátor Lajost, hogy ölesse meg korábbi társát és barátját, Döcher Györgyöt. Cserébe Sátor azt kérte, hogy Turek végezze ki riválisait, a Pápay klánt (ez volt a hírhedt dunaszerdahelyi mészárlás), azaz „bartergyilkosságban” állapodtak meg, ami annyit jelent, hogy a merényletért a bűnbandák nem pénzzel fizettek, hanem egy másik kivégzéssel rendezték a számlát. B. Károly és Turek gyanúsított a dunaszerdahelyi tömeggyilkosság ügyében is: a Pápay Tibor vezette szervezett bűnözői csoportot 1999. március 25-én irtották ki Dunaszerdahelyen, a Fontána étterem emeletén. A maffialeszámolást hárman követték el, egy a földszinten levő vendégeket tartotta sakkban, két elkövető pedig az emeleten 113, gépkarabélyból leadott lövéssel tíz bandatagot ölt meg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.