Érdeklődés hiányában elmaradt a „Jobbágyfelkelés”, koporsót vittek a parlament elé a tüntetők

A mai demonstráció kezdetére csak maroknyian jelentek meg a Margit hídnál, hídlezárás helyett a Kossuth térre vonultak a tüntetők.

Magyar Nemzet
2022. 07. 25. 19:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Maroknyi tüntető jelent csak meg kezdésre – adta hírül a ma estére meghirdetett, a katás adózás átalakítása elleni tüntetésről a 444.hu. A balliberális médiatermékek a korábbi tiltakozó akciókat kiemelten kezelték, a mai demonstrációról is élőben tudósítanak, de internetes felületeiken csak fél órával a kezdés után helyezték el jól látható helyre beszámolóikat. 

Ennek oka az lehet, hogy nagyjából fél órát kellett várni arra, hogy legalább egy sávot el tudjanak foglalni a demonstrálók. A rendőrség ugyanis százötven tüntetőként engedélyezte egy-egy sáv lezárását nekik. 

A mai tüntetést is eredetileg reggel tervezték megtartani, majd a kezdést este hét órára halasztották. A szervező ezúttal is a Futárok a KATA-ért című Facebook-oldal. Az eseményt 

Jobbágyfelkelés

néven hirdették meg a közösségi oldalon.

Negyven perccel a meghirdetett kezdés után aztán a Buda felé tartó forgalmat le tudták állítani a demonstrálók. 

– Tovább szervezik a bukott baloldal pártjai és politikusai a tüntetéseket. A magyarok azonban továbbra sem dőlnek be nekik! Már nekem ciki, hogy milyen kevesen jelentek meg a mai eseményükön is

– kommentálta az eseményeket Facebook-oldalán Deák Dániel politológus.

Sokkal többen már nem lettek, így a tüntetők inkább elhagyták a hidat, és egy koporsót vittek a Parlament elé, melybe cetliken a saját álmaikat dobálták be. A magyarázat szerint ezeknek az álmoknak a megvalósításához a második Orbán-kormány által bevezetett katás adózás elengedhetetlen lett volna. 

A Kossuth téren a tüntetés a koporsó elhelyezése után teljes érdektelenségbe fulladt,

egy megafon segítségével lényegében bárki felszólalhatott, ennek eredményeként az összegyűltek elkezdtek hazaszállingózni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.