Illegális bevándorlók százait tartóztatták fel

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. július 4-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 432 határsértőt tartóztattak fel és 80 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu cikkében.

Forrás: Police.hu2022. 07. 05. 7:14
null
Ásotthalom, 2015. szeptember 18. Rendõrök elfogott határsértõket õriznek Ásotthalom térségében 2015. szeptember 18-án. A Készenléti Rendõrség munkatársai tizenöt pakisztáni és egy líbiai férfit fogtak el az ásotthalmi átkelõ közelében kora délután, a migránsokat embercsempész vezette el a magyar-szerb határhoz. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 103 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Tompa, Gara, Bácsborsód, Kiskunfélegyháza, Kunbaja, Csátalja és Vaskút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 34 esetben összesen 290 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Csengele, Szatymaz, Ruzsa, Röszke, Újszeged és Szeged közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében egy alkalommal, Tatabányánál kettő; Pest megyében két esetben, Inárcs és Pály külterületén húsz; és Tolna megyében egy esetben, Tolna külterületén 17 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, algériai, szír, iraki, egyiptomi, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, líbiai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében öt, Csongrád-Csanád megyében két esetben a rendőrök összesen nyolcvan főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában hét esetben embercsempészés és két alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás

Borítókép: elfogott határsértők (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.