időjárás 27°C Mária 2022. augusztus 15.
logo

Közel hatszáz főt akadályoztak meg a rendőrök az illegális határátlépésben

Forrás: Police.hu
2022.07.02. 07:51 2022.07.02. 08:36
Közel hatszáz főt akadályoztak meg a rendőrök az illegális határátlépésben

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 486 határsértőt tartóztattak fel és 109 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 15 esetben összesen 55 határsértőt tartóztattak fel Hóduna, Kelebia, Kunbaja, Mélykút, Katymár, Balotaszállás, Hercegszántó-Hóduna, Hercegszántó-Budzsak, Zsana, Mátételke, Homorúd és Kiskunmajsa közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 37 esetben összesen 388 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét, Ásotthalom, Mórahalom, Röszke, Szeged-Szőreg, Szeged-Gyálarét, Szatymaz, Domaszék, Ruzsa, Klárafalva és Szőreg közigazgatási területén – írja a Police.hu.

Komárom-Esztergom megyében, Esztergomban három, Pest megyében, Inárcs, Újhartyán és Törökbálint külterületén összesen 19, Vas megyében, Pósfa és Sárvár külterületén összesen 19, Budapesten két határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, török, afgán, indiai, tunéziai, pakisztáni, bangladesi, szomáliai, líbiai, algériai, palesztin, iraki és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun két, Csongrád-Csanád megyében öt esetben a rendőrök összesen 109 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.Magyarország területén az elmúlt 24 órában három fő ellen embercsempészés, egy fő ellen tiltott határátlépés és egy esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.