Márki-Zay Péter újra megerősítette, hogy a baloldal fegyvereket akart küldeni a háborúba

A baloldal a háború kitörése óta sem változtatott álláspontján.

Magyar Nemzet
2022. 07. 27. 8:00
BALOLDALI, ellenzéki nagygyűlés Márki-Zay Péter Fotó: Havran Zoltán Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A szankciók lehet, hogy nem működnek úgy, ahogy szerettük volna, a fegyverszállítás sem működik még úgy, ahogy mi szerettük volna, hiszen azt szerettük volna, hogy ennek a hatására Oroszország leállítja a háborút – vallotta be Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje vasárnapi videóbejelentkezésében. 

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke ezzel megerősítette azt, a választási kampány alatt folyamatosan a baloldali média által valótlanságként beállított szándékot, miszerint a baloldal fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába. Tették volna mindezt úgy, hogy a magyarok többsége egyetért a kormány álláspontjával, miszerint hazánknak a békére kell törekednie és ki kell maradnia a háborúból.

Mint azt korábban megírtuk, már az ukrajnai háború kitörése előtt csaknem két héttel katonai segítséget javasolt Márki-Zay Péter. A baloldal miniszterelnök-jelöltje a Patrizánnak adott február 13-i interjúban Gulyás Márton műsorvezető kérdésére, miszerint ha kirobban a konfliktus, miniszterelnökként biztosítana-e katonai segítséget, a baloldal jelöltje azt felelte: „Hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.” Márki-Zay úgy fogalmazott: „Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk. Nyilván, itt Magyarország, azért valljuk be… hogyha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt, azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának.” 

Márki-Zay Péter fegyverszállításra vonatkozó szavai az alábbi videón 28 perc 8 másodperctől hallhatók: 

Borítókép: Ellenzéki nagygyűlés (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.