Újabb tüntetést szervezett a baloldal a Kossuth térre

A megmozdulást a Momentum Mozgalom, és annak a közelmúltban megválasztott elnöke, Gelencsér Ferenc hívta össze.

Magyar Nemzet
2022. 07. 13. 19:50
tüntetés KATA Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal szerdán ismét tüntetést szervezett a Parlament elé a Kossuth térre a kisadózó vállalkozások tételes adója, vagyis a kata módosítása miatt. A Országház előtt mintegy ezres tömeg gyűlt össze. 

A megmozdulást a Momentum Mozgalom, és annak a közelmúltban megválasztott elnöke Gelencsér Ferenc hívta össze, aki szerint a kormány azért nem tud magyarázatot adni arra, miért fogadtak el egy nap alatt egy mintegy félmillió embert érintő törvényt, mert a kormánytagok maguk sem értik a jogszabályt. Kiemelte: össze kell fogniuk a civileknek, a vállalkozóknak, az egészségügyi dolgozóknak és a rendőröknek, majd felszólította Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a törvénymódosítást. 

A politikus zárásként azt mondta a jelenlévőknek, hogy szervezzenek újabb demonstrációkat. A tüntetésen felszólalt Tompa Andrea író, Ésik Sándor ügyvéd, a Diétás Magyar Múzsa Facebook-oldal főszerkesztője, Para-Kovács Imre újságíró, illetve Szabó-Szontágh Luca improvizációs színész és tréner. 

Az eseményen részt vett többek között Cseh Katalin európai parlamenti képviselő és Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője is. 

Mint ismert, a parlament kedden fogadta el a kisadózó vállalkozások tételes adója, vagyis a kata módosítását annak érdekében, hogy megszüntessék a visszaéléseket és az illegális foglalkoztatást. 

A hivatalos tüntetés 19 órakor véget ért, majd a tüntetők egy része a Kossuth térről a Nyugati pályaudvar felé vonult, ahol megbénították a forgalmat.

Borítókép: Tüntetés a Kossuth téren (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.