„A főváros rossz levegőjéhez az állandósult dugók nagyban hozzájárultak”

A Fidesz egy tehetségkutatóhoz hasonlította Karácsony Gergely levegőtisztasággal kapcsolatos ötletét.

2022. 08. 25. 16:37
Karácsony Gergely nem véletlenül tart igen ritkán olyan sajtótájékoztatót, ahol kérdésekre válaszol Fotó: Teknős Miklós
Karácsony Gergely nem véletlenül tart igen ritkán olyan sajtótájékoztatót, ahol kérdésekre válaszol Fotó: Teknős Miklós Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan ez, mintha a főpolgármester úr most éppen egy tehetségkutatót tartana a budapestiek pénzén 

– emelte ki lapunknak Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője arra reagálva, hogy Karácsony Gergely a lakosságtól kér segítséget a levegőtisztasági gondok megoldására. A Főpolgármesteri Hivatal minapi közleménye szerint az ügyben a főpolgármester tízezer véletlenszerűen kiválasztott budapestinek írt levelet. Közülük kerülnek ki az életkort, a nemet, az iskolai végzettséget és a lakóhelyet tekintve is reprezentatív, ötventagú csoport tagjai, akik javaslatokat tesznek arra, miként csökkentenék a főváros – elsősorban a közlekedésből eredő – levegőszennyezettségét.

Wintermantel szerint az már csak hab a tortán, hogy Karácsony most azon a romló légszennyezettségen akar javítani, amelyhez saját maga is hozzájárult az állandósult közlekedési dugókkal. 

– A kérdés már csak az, hogy a végén ki viszi el a balhét, ha továbbra sem javul a levegő minősége a fővárosban. Mennyi lesz a program teljes költsége, és honnan van már megint pénze erre az állítólag „kivéreztetett” fővárosnak? Arról nem is beszélve, hogy csak a munkacsoport teljes díja kétmillió forint

– emelte ki Wintermantel Zsolt. A frakcióvezető megkérdezte azt is, hogy nem lenne több értelme ezt a pénzt szakértőkre költeni. – Vagy a főpolgármester úr a szakértőkre inkább nem kíváncsi? Mert például a Nemzeti Népegészségügyi Központ tavaly már egészségtelennek minősítette a város levegőjét, melyhez az állandósult dugók nagyban hozzájárultak.

 

Borítókép: Karácsony Gergely sajtótájékoztatót tart (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.