Ismét magyarázkodhat Pesterzsébet DK-s alpolgármestere

Nemes Lászlónak úgy tűnik, sikerült, ami senkinek: benzinnel meghajtani a dízelüzemű autóját – írta meg az Adatradar. A portál birtokában lévő számlák tanúsága szerint Pesterzsébet DK-s alpolgármestere az önkormányzati üzemanyagkártyáival 2019 óta több mint 2,3 millió forintot költött tankolásra és egyéb szolgáltatásokra, ebből majdnem 800 ezret benzinre. A pesterzsébeti alpolgármesternek azonban egy dízeles Skoda Octaviája van, aminek a gyártó tájékoztatása szerint 50 literes a tankja, ám Nemesnek sikerült időnként többet, akár 57 litert is beletöltenie – közpénzből.

Magyar Nemzet
2022. 08. 05. 15:40
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban már kiderült, hogy Pesterzsébet alpolgármestere 2019 ősze óta legalább 2,5 millió forintot költött az adófizetők pénzén üzemanyagra. Az Adatradar adatigénylésére küldött számlákon azonban szemet szúrt még egy érdekesség: bár a Gyurcsány-párti politikusnak egy dízeles Skoda Octaviája van, volt idő, amikor benzinre is költött, nem is keveset. 

Mindez arra utal, hogy Nemes a taxikártyájához hasonlóan az üzemanyagkártyáját is szabálytalanul használta.

Nemes kezdetben rendszám nélküli, később pedig kifejezetten a Skoda Octaviájára kiállított kártyáival 128 alkalommal tankolt 2019 októbere és 2022 július közepe között. A tankoláshoz hétből hat alkalommal az OMV prémium üzemanyagai közül választott, így normál üzemanyagra „csak” 287 ezer forintot költött, míg prémiumokra közel kétmilliót. A benzines és dízeltankolások aránya az értékét tekintve nagyjából egy a kettőhöz, tehát az összes költés valamivel több mint harmada ment benzinre.

A számlák tanúsága szerint ez az önkormányzatnál is feltűnhetett valakinek, mert 2020 szeptemberétől az addigra 660 ezer forintot meghaladó összértékű benzines tankolások száma drasztikusan csökkent, majd megszűnt. Az év novemberéig még kilenc alkalommal vásároltak benzint a kártyájával, összesen 314 liter mennyiségben, 124 ezer forintért. Mindez egyébként azt is jelenti, hogy egy év leforgása alatt 786 873 forintot költött a saját gépkocsijával össze nem egyeztethető üzemanyagra.

Az Adatradar azt is megemlíti, hogy a DK-s Nemes László dízelvásárlásai is vetnek fel kérdéseket, ugyanis tizenhatszor sikerült többet tankolnia, mint egy Skoda Octavia tankjának hivatalos űrtartalma, ami 50 liter. Olyan eset is előfordult, hogy több mint hét literrel lépte túl a kapacitást, ami akkor is különös, ha üres tartállyal, lényegében csak betolta az autót a töltőállomásra.

Újra magyarázkodhat tehát Pesterzsébet DK-s alpolgármestere, akinek önkormányzati taxikártyáját rendszeresen használta a felesége és a lánya, de az önkormányzat honlapjának egyik szerkesztője is utazott vele, néhány ismeretlen nőről nem is beszélve. Emellett az is kiderült, hogy többször is megkerülhette volna a Földet 2019 óta abból az üzemanyag-mennyiségből, amit az adófizetők pénzén, a nevére kiállított kártyával vásárolt. A Fidesz-frakció Nemes ellen sikkasztás gyanúja miatt feljelentést tett, Szabados Ákos polgármester belső vizsgálatot indított, a pesterzsébeti önkormányzat pedig az illetékes hatósághoz fordult. Lapunk úgy tudja, Nemes László ügyét már a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

Borítókép: Illusztráció, tankolás (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.