Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Közel ezer migránssal szemben kellett intézkedni az elmúlt nap során

Magyarországon az elmúlt nap során embercsempészés miatt öt személy ellen indult büntetőeljárás.

Forrás: Police.hu2022. 08. 16. 7:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. augusztus 15-én összesen 728 határsértőt tartóztattak fel és 149 főt megakadályoztak a hazánkba történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu összesítőjében.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 28 esetben összesen 166 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Bácsbokod, Bácsborsód, Bácsszőlős, Balotaszállás, Csikéria, Hercegszántó, Homorúd, Kecskemét, Kelebia, Kunbaja, Nagybaracska és Petőfiszállás területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 38 esetben összesen 464 határsértőt állítottak meg Ásotthalom, Domaszék, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged, Szeged- Gyálarét és Zákányszék területén.

Győr-Moson-Sopron megyében négy alkalommal összesen 32 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Jánossomorja, Kópháza és Győr területén.

Pest megyében három alkalommal összesen 39 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Vácon és Pilisvörösváron.

A rendőrök Újmohácson négy, Lökösházán egy, Budapesten hat, Bodajkon hét, Siófokon kettő, Bogyiszlón hét határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, egyiptomi, indiai, jemeni, libanoni, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt nap során Bács-Kiskun megyében négy, Csongrád-Csanád megyében nyolc esetben a rendőrök összesen 149 főt megakadályoztak a hazánkba történő illegális belépésben.

Magyarországon az elmúlt  nap során embercsempészés miatt öt ember ellen indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály pécsi osztályának jelzése alapján a járőrök 2022. augusztus 15-én éjfél után a 81-es főúton, Bodajknál ellenőriztek egy lengyel személyautót. A jármű húszéves, georgiai állampolgárságú vezetője hét, magát pakisztáni és indiai állampolgárnak valló férfit szállított.

Az 55-ös számú főúton, Domaszéknél ellenőriztek a rendőrök 2022. augusztus 15-én éjjel 2 óra után egy cseh autót és annak 23 éves ukrán sofőrjét. A gépkocsiban öt, magát szírnek valló férfi utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály pécsi osztályának jelzése alapján Jánossomorján állítottak meg a rendőrök egy magyar személyautót 2022. augusztus 15-én 8 óra 25 perckor. A bolgár sofőr nyolc, magukat afgán, indiai és pakisztáninak valló férfit szállított.

A járőrök 2022. augusztus 15-én 9 óra 15 perckor szintén Jánossomorjánál állítottak meg egy német személyautót és bolgár vezetőjét. A sofőrön kívül az autóban tíz, magát afgánnak valló férfi tartózkodott.

A rendőrök 2022. augusztus 15-én 22 óra után Ásotthalmon ellenőriztek egy szerb gépkocsit, amelyben nyolc, magát szír és tunéziai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. Az ellenőrzés során a gépjármű sofőrje nem tartózkodott a helyszínen, felkutatása folyamatban van.

 Az M9-es autóúton, Bogyiszlón 2022. augusztus 15-én éjfél előtt a járőrök ellenőrzés alá vontak egy magyar személygépkocsit és annak brit vezetőjét. A gépjárműben a sofőrön kívül hét, magát szír állampolgárnak valló személy utazott.  

Az utasok egyik esetben sem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt eljárás indult.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Police.hu)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.