Letartóztatta a nyomozási bíró az egyiptomi túszejtőt

Letartóztatta ma az illetékes nyomozási bíró a 41 éves egyiptomi túszejtőt, aki kedden saját nyolcéves kislányát tartotta fogva, miközben egy bozótvágóval fenyegetőzött. A TEK egyik műveleti egysége gyorsan és szakszerűen megoldotta a túszhelyzetet, sértetlenül szabadította ki a kislányt.

2022. 08. 25. 14:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elrendelte az illetékes nyomozási bíró az egyiptomi túszejtő letartóztatását harminc napra, tudtuk meg Bagoly Bettinától, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől.  A döntés nem jogerős, mivel a gyanúsított és acvédője fellebbezett ellene, ám 

a külföldi férfit ennek ellenére nem engedték szabadon, a letartóztatása megtörtént.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség indítványozta a 41 éves  férfival szemben a letartóztatást. A sajtóban Amadallaként említett egyiptomi férfi kedden a nyolcéves kislányával bezárkózott egy családi házba Soroksáron, miközben egy bozótvágó késsel fenyegetőzött. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 

a 41 éves, egyiptomi állampolgárságú férfit 18 év alatti személy sérelmére, aljas indokból és felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2022. augusztus 23-án megjelent a volt élettársa XXIII. kerületi házánál, ahol a nyolcéves közös gyermekükkel bezárkózott az ingatlanba, miközben egy bozótvágó késsel fenyegetőzött. A gyermeket a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének munkatársai menekítették ki sértetlenül. A túszejtő könnyebben megsérült, sérüléseit a TEK orvosa a helyszínen ellátta, ám kórházba szállították. Újabb ellátást követően innen továbbvitték a rendőrségre, ahol őrizetbe vették.

Az illetékes nyomozási bíró minden egyetértett az ügyészséggel a letartóztatás szükségességéről.

A kerületi ügyészség álláspontja szerint megalapozott a veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, személy elleni erőszakos bűncselekményt követne el a volt élettársa vagy a gyermeke sérelmére. A volt élettárs sérelmére elkövetett korábbi bűncselekmény miatt jelenleg már folyik egy másik büntetőeljárás a gyanúsítottal szemben, amely bírósági szakaszban van. Mindezek alapján a bűnismétlés lehetősége csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével zárható ki.

Bizonyítottság esetében az egyiptomi férfi akár 12 évet is kaphat halmazati büntetésül. Ellene jelenleg is folyik a volt élettársa korábbi bántalmazása miatt egy büntetőper. 

Az is biztosra vehető, hogy a jogerős ítélet letöltése után kitiltják az országból, ahol jelenleg letelepedési engedéllyel tartózkodik.

Borítókép: A TEK fogta el az egyiptomi túszejtőt (Forrás: TEK)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.