Nem volt békejobb – Jakab Péter meg sem kereste Márki-Zay Pétert

Ugyan Jakab Péter azt írta Facebook-oldalán, hogy Márki-Zay Péter visszautasította a békejobbot, de az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje szerint Jakab semmilyen formában nem kereste meg őt. Márki azt is mondta a Mediaworks–Hírcentrumnak, hogy ha megkeresi, várja szeretettel.

Forrás: Mediaworks–Hírcentrum2022. 08. 30. 17:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter októberben azt mondta, hogy ő leváltja az ellenzéket, valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta

– így kritizálta április 3-án este Jakab Péter, még Jobbik-elnökként a baloldali pártok miniszterelnök-jelöltjét. Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc elsőként tolta Márki-Zayra a bukás felelősségét.

Az azóta megbukott Jobbik-elnök a közelmúltban a 24.hu-nak adott interjúban arról beszélt, hogy már megbánta a kirohanását és ma már odaállna Márki-Zay Péter mögé a választási vereség estéjén. Jakab legutóbb pedig azt kommunikálta, hogy ugyan békejobbot kínált Márki-Zaynak, de nem fogata el.

Ehhez képest Márki-Zay Péter azt mondta a Mediaworks–Hírcentrumnak, hogy csak a saját követőinek mondhatta, hogy megbánta, hogy nem állt mellette, mert sem vele, sem a Mindenki Magyarországa Mozgalommal nem vette fel a kapcsolatot.

Sőt a volt miniszterelnök-jelölt azt is elárulta, hogy azért kritizálta korábban sokat Jakab Pétert, mert szorosan együttműködött Gyurcsány Ferenccel, szerinte Jakab ezen sértődött meg.

Borítókép: Facebook/Márki-Zay Péter

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.