Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

Az érettségizők az ősszel rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító és előre hozott vizsgát tehetnek.

Magyar Nemzet
Forrás: Oktatási Hivatal2022. 08. 31. 15:41
PROHÁSZKA Ottokár
Érettségi - Magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsga Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 5-ig lehet jelentkezni az október–novemberi érettségi vizsgákra – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az Oktatási Hivatal.

Az érettségizők az őszi vizsgaidőszakban rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító és előre hozott vizsgát tehetnek. Az írásbeliket október 14–27. között tartják, az emelt szintű szóbelik november 10. és 14., a középszintű szóbelik november 21–25. között lesznek.

Az érettségi vizsgákat a kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok szerveznek, amelyek listája, valamint a jelentkezés benyújtásáról szóló legfontosabb információk megtalálhatók az Oktatási Hivatal honlapján

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.