Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Több mint hatszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 531 határsértőt tartóztattak fel és 70 főt megakadályoztak a hazánkba történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 08. 11. 6:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, kínai, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, marokkói, szomáliai és koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

 A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Az elmúlt nap során a rendőrök Bács-Kiskun megyében három, Csongrád-Csanád megyében egy esetben összesen hetven főt megakadályoztak a hazánkba történő illegális belépésben.

Magyarországon az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 24 embert fogtak el és nyolc esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Az egyenruhások Ásotthalmon intézkedtek egy román tehergépkocsi sofőrjével, egy 23 éves román férfival szemben. A sofőrön kívül a járműben 14, magát szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.  

A járőrök az M5 autópályán, Inárcson intézkedtek egy román tehergépkocsi vezetőjével, egy 45 éves román férfival és a vele utasként az autóban tartózkodó 34 éves román férfival szemben. A két román férfin kívül a járműben 11, magát indiai és nyolc, magát pakisztáni állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.  

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök Endrefalván intézkedni akartak egy magyar tehergépkocsi vezetőjével szemben, azonban az autó a rendőrök jelzésére sem állt meg. A nagy sebességgel elhajtó teherautó Szécsény közelében megállt, vezetője és utasai elfutottak. 

A teherautó sofőrjét, a negyvenéves szerb férfit és 19, magát szír állampolgárnak valló illegális migránst a helyszín közelében elfogták a rendőrök.

Eközben Szécsényben, szintén a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök intézkedtek egy másik magyar gépkocsi vezetőjével, egy 48 éves szerb férfival szemben, aki összejátszott negyvenéves honfitársával. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Ásotthalomon az egyenruhások intézkedtek egy szerb személygépkocsi 27 éves szerb állampolgárságú vezetőjével szemben. 

Rajta kívül a gépkocsiban 11, magát indiai és egy, magát afgán állampolgárnak valló külföldit találtak.

Az M5-ös autópályán, Inárcs közelében az egyenruhások egy cseh személygépkocsit ellenőriztek, amit egy 34 éves szlovák állampolgár vezetett. A rendőrök megállapították, hogy az autóban a sofőrön kívül tíz, magát indiai és egy, magát szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.   

A rendőrök Szekszárdon ellenőrizni akartak egy lengyel személygépkocsit, azonban a sofőr elhajtott a helyszínről. Az egyenruhások az autó után mentek, ami Szekszárdon megállt a vezetője pedig elmenekült. 

A járműben öt, magát afgán, két, magát indiai és egy, magát pakisztáni állampolgárnak valló férfi tartózkodott. Az ügyben embercsempészés bűntett miatt eljárás indult ismeretlen tettes ellen.

Az utasok egyik esetben sem tudták igazolni magukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.