Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Több mint négyszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 300 határsértőt tartóztattak fel és 137 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 08. 03. 6:58
Forrás: A műszaki határzár nélkül elözönölnék az országot az illegális migránsok Fotó: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök kilenc esetben összesen 46 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Bácsalmás, Solt, Bácsbokod, Mohács, Hercegszántó-Hóduna, Katymár és Kelebia közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök 12 esetben összesen 167 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Kübekháza és Röszke közigazgatási területén – írja a Police.hu.

Fejér megyében egy esetben, Moha külterületén két fő határsértőt tartóztattak fel.

Győr-Moson-Sopron területén egy esetben, Mosonmagyaróváron hét fő határsértőt tartóztattak fel.   A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, bangladesi, egyiptomi, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 12 órában Bács-Kiskun 8, Csongrád-Csanád megyében hét esetben a rendőrök összesen 137 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.Magyarország területén az elmúlt 12 órában három esetben három fő ellen indult embercsempészés miatt büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztály pécsi osztályának jelzése alapján 2022. augusztus 3-án 0.58-kor az M5-ös autópályán, Inárcs közigazgatási területén az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú kisteherautót, melyet egy szír állampolgárságú férfi vezetett. A jármű rakterében nyolc személy utazott, akik közül hárman afgánnak, a többiek szír külföldi állampolgárnak vallották magukat. Az embercsempészt a rendőrök előállították.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.