Tordai: „Fel sem merül, hogy el kell bontani a házamat” + videó

Tordai Bence nem cáfolta, hogy teljes egészében eltűnt a parasztház a telkéről, azonban szerinte ő nem hibázott és minden szabályszerűen történt. Ennek ellenére a Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben hivatali visszaélés miatt nyomoz.

MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM
2022. 08. 01. 19:41
TORDAI Bence; VARGHA Tamás
Budapest, 2022. június 8. Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. július 8-án. Elõtte Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először a Metropol számolt be arról, hogy Tordai Bence megtévesztve a hatóságokat, a szükséges engedélyek hiányában parasztháznak álcázva építhette II. kerületi luxusvilláját, aminek értéke mintegy 150 millió forint.

Tordai most a Mediaworks–Hírcentrumnak azt mondta, hogy ez az összeg a piaci ár, de ennél sokkal olcsóbban építkeztek. Sőt azt is elárulta, hogy korábbi lakásukat eladták és hitelt vettek fel.

Mint ahogyan arról több hírportál is beszámolt, Tordai a 2016-ban megvásárolt telekre, a szigorú előírások miatt nem kaphatott építési engedélyt, ezért dönthetett úgy, hogy megtéveszti a hatóságokat és azt hazudja, hogy felújítja a birtok területén álló parasztházat. Tordai a Mediaworks–Hírcentrum erre vonatkozó többszöri kérdésére sem volt hajlandó egyértelmű választ adni, ugyanakkor azt nem cáfolta, hogy a telken korábban álló parasztházat teljesen egészében elbontották. Csupán azt ismételgette, hogy „minden szabályszerűen történt”.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben hivatali visszaélés miatt nyomoz.

Borítókép: Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. július 8-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.