időjárás 17°C Helga 2023. október 3.
logo

Továbbra is tizenkétezer felett a menekültek száma naponta

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.08.09. 08:05 2022.08.09. 08:36
Továbbra is tizenkétezer felett  a menekültek száma naponta

Az ukrán–magyar határszakaszon 6676 személy lépett be hétfőn Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 5853-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).
A beléptetettek közül a rendőrség 257 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.
Vonattal 276-an – köztük 86 gyermek – érkeztek az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a Police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Borítókép: menekültek (Fotó: Rákóczy Ádám)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.