Tragikus hirtelenséggel halt meg egy magyar ezredes Koszovóban

Horváth Csongor ezredes a magyar misszió parancsnokságán veszítette életét, 26 év katonai szolgálat után.

Forrás: Magyar Honvédség2022. 08. 29. 17:48
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koszovói misszió parancsnokságán,Pristinában, Koszovó fővárosában  – szolgálati idején kívül – tragikus hirtelenséggel elhunyt Horváth Csongor ezredes – adta hírül Facebook-oldalán a Magyar Honvédség. Horváth Csongor több mint 26 éve szolgált katonaként a Magyar Honvédség kötelékében.

A bejegyzésben azt írták: 

Koszovóban először 22 évvel ezelőtt szolgált, majd részt vett az afganisztáni misszióban, a spanyolországi szövetséges fegyveres erők szárazföldi parancsnokságán négy évig látott el törzstiszti feladatokat.

Második koszovói misszióját 2021 októberében kezdte meg, ahol a tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halál érte. Szorgalmas, alázatos munkáját az elöljárói többször is elismerték.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség osztozik a család és a barátok fájdalmában.

A KFOR (a Kosovo Force a Koszovóban tevékenykedő, a NATO parancsnoksága alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő) közösségi oldalán is közölték a gyászhírt, és kiemelték: az ezredes halálának nem volt köze harci tevékenységhez. 

 

Borítókép: Horváth Csongor ezredes (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.