Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Újra több száz illegális bevándorló érkezett déli határainkhoz

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 244 határsértőt tartóztattak fel és 82 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 08. 05. 7:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök hét esetben összesen 63 határsértőt tartóztattak fel Bócs, Bácsalmás, Hercegszántó, Hóduna, Katymár és Kelebia közigazgatási területén.Csongrád-Csanád megyében a járőrök kilenc esetben összesen 158 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Domaszék, Kübekháza, Szeged-Szőreg és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén – írja a Police.hu.

Győr-Moson-Sopron megyében egy, Somogy megyében hat, Békés megyében egy, Budapesten egy, Tolna megyében 14 határsértőt tartóztattak fel.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, szír, pakisztáni és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 12 órában Bács-Kiskun megyében három esetben a rendőrök összesen 32, Csongrád-Csanád megyében három esetben ötven főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.Magyarország területén az elmúlt 12 órában tiltott határátlépés miatt egy embert fogtak el, embercsempészés miatt két ember ellen indult büntetőeljárás.A Tolna megyei Tamási közigazgatási területén, a 65-ös számú főút 32. kilométerszelvényénél augusztus 4-én a rendőrök megkísérelték ellenőrizni egy szerb honosságú személygépkocsit, amely a rendőri jelzésre nem állt meg és elmenekült, majd Kocsola külterületén egy kukoricaföldre hajtott. A rendőri intézkedés megkezdése előtt a gépkocsi vezetője és utasai elmenekültek a helyszínről. A terepkutatás eredményeképpen a járőrök megtalálták a 14 külföldi férfit, az embercsempészt pedig Kocsolán fogták el.

Mint arról korábban beszámolt a Police.hu, augusztus 5-én Bács-Kiskun megyében, az 54-es főúton halálos tömegszerencsétlenség történt, amelyben egy embercsempész és több illegális migráns is megsérült.A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján augusztus 5-én a Fejér megyei Polgárdi közigazgatási területén, a 7-es számú főúton a járőrök megkíséreltek intézkedés alá vonni egy magyar honosságú személygépkocsit, amely a rendőri jelzésre nem állt meg. A jármű Balatonendréd külterületén, a 6501-es számú úton jobbra kanyarodás közben felborult és kigyulladt. A járműben utazók a gépkocsiból kiugrottak és a közeli erdőbe menekültek. Hat illegális migránst a rendőrök elfogtak, az embercsempész felkutatása folyamatban van. A jelenlegi információk alapján a balesetben senki sem sérült meg.Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.