időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

A baloldal azért szavazott, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós pénzeket

Forrás: Facebook/Alapjogokért Központ
2022.09.27. 13:51 2022.09.27. 21:57
A baloldal azért szavazott, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós pénzeket

A baloldal a parlamentben is azon mesterkedik, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós pénzeket.

A baloldali szivárványkoalíció túlnyomó része tegnap nem támogatta azt, hogy az Országgyűlés a házszabálytól való eltéréssel tárgyalja a kormány uniós megállapodáshoz kapcsolódó törvényjavaslatait. A jogszabály-módosítások elfogadásával Magyarország teljesíti az Európai Bizottságnak tett vállalásokat, így a testület ígérete szerint hazánk maradéktalanul megkapná a neki járó uniós forrásokat – olvasható az Alapjogokért Központ Facebook-bejegyzésében.

Tudvalevő, hogy a bizottság szigorú határidőket szabott meg az egyezség pontjainak teljesítéséhez, ezért szükséges, hogy a honatyák a normál menetrendtől eltérően, gyorsabban fogadják el a jogszabályok módosítását.

Nem meglepő, hogy a baloldal ennek is gátat akart vetni: számukra az aktuálpolitikai érdek mindig megelőzi a nemzeti érdekeket.

Az ellenzék képviselői már eddig is minden fórumon, így az Európai Parlamentben is mindent elkövettek azért, hogy Magyarország elessen az uniós forrástól. Jól látható, hogy ezt a céljukat az utolsó pillanatig nem adják fel, pedig pontosan tudják, hogy a kormány többek között a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók bérét kívánja fejleszteni az érkező pénzekből.

Tegnap a baloldal ellenszavazataival elbuktatta a házszabálytól való eltérést, ezért a kormánypártok sürgős eljárást kezdeményeztek, hogy október 4-ig az Európai Bizottsággal megtárgyalt módosítások életbe léphessenek. Jól látszik, hogy melyik politikai oldal képviseli a nemzeti érdeket, és melyik dolgozik az ellen – írja az Alapjogokért Központ.

Borítókép: Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.