„A magyarok továbbra sem kérnek a Gyurcsány-kormányból”

A nagyobbik kormánypárt közleményben reagált a Demokratikus Koalíció bejelentésére, miszerint árnyékkormányt alakítanak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 16. 14:11
null
2021.09.21 Budapest Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője utcafórumot tartott Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A magyarok megtapasztalták már, milyen az, amikor Gyurcsány Ferenc kormányoz”

– reagált a Fidesz arra a bejelentésre, hogy a Demokratikus Koalíció Dobrev Klára vezetésével árnyékkormányt alakít. Szerintük a baloldal volt az, amely a csőd szélére sodorta az országot: „Elvették a 13. havi nyugdíjat, valamint egyhavi bért a pedagógusoktól és az egészségügyi dolgozóktól, az egekbe emelték az áram és a gáz árát, elvették a családtámogatásokat, több ezer embert tettek az utcára, sőt a nehéz időkben segítség helyett pluszterhet raktak a magyar vállalkozások és családok vállára.”

„A magyarok ebből nem kérnek”

– rögzítette a nagyobbik kormánypárt. Hozzátették: az áprilisi választáson az emberek elsöprő többsége negyedszer mondott nemet a Gyurcsány-korszakra, ideje lenne, hogy a baloldal elfogadja a választók akaratát.

Mint azt lapunk is megírta, a Demokratikus Koalíció a pénteki Facebook-bejegyzésében közölte: arra kérték fel Dobrev Klárát, a párt európai parlamenti képviselőjét, – aki tavaly kikapott a baloldali előválasztáson Márki-Zay Pétertől – hogy alakítsa meg a magyar történelem első igazi árnyékkormányát.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.