Börtönviziten járt a nemzetközi ombudsman Veszprémben

A veszprémi börtönbe látogatott tegnap Chris Field nemzetközi ombudsman Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa társaságában. A 180 ország ombudsmanát összefogó IOI elnöke a hét elején érkezett hazánkba, elsősorban az ukrán háború miatt menekülthelyzet emberjogi kérdéseinek szemlézése céljából.

2022. 09. 15. 18:41
Forrás: BVOP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A büntetés-végrehajtásnál járt a nemzetközi ombudsman – tudta meg a Magyar Nemzet még szerdán, a látogatás napján. A lapunknak nyilatkozó Chris Field megelégedéséről biztosította magyar partnerét, egyben vendéglátóját, Kozma Ákost, az alapvető jogok biztosát. 

A Nemzetközi Ombudsmani Intézet (IOI) elnöke lapunknak leszögezte: Magyarország példaértékűen biztosítja az emberi jogokat a büntetés-végrehajtásban is.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) ma közleményt juttatott el lapunkhoz, melyben azt írják: Chris Field, az OI elnöke és delegációja tett látogatást dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosának kíséretében a veszprémi börtönben. 

Chris Field, az IOI elnöke a veszprémi börtön egyik munkahelyén. Forrás: BvOP

A vendégeket Budapesten Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese fogadta, aki ismertette a hazai büntetés-végrehajtási szervezet alapvető feladatait, az elmúlt évek jelentős fejlesztéseit.

A látogatás a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetet bemutatásával folytatódott, betekintést nyújtva a fogvatartási körülményekbe, illetve a biztonsági és a reintegrációs szakterületek munkájába. Megtekinthették a gyakorlatban a SAFE telefon, a fogvatartotti mobiltelefon, valamint a KIOSZK rendszer működését. 

A szakmai kapcsolatok ápolása szempontjából mind a Nemzetközi Ombudsmani Intézet munkatársai, mind a bv.-szervezet vezetése hasznosnak ítélte a találkozót. A delegáció tagjai elismerően nyilatkoztak a bv.-intézetben folyó szakmai munkáról, a kiemelkedő elhelyezési körülményekről, a biztonságtechnikai rendszerről és a fogvatartottakkal kapcsolatos bánásmódról.

Borítókép: Chris Field (középen, szemüvegben) és Kozma Ákos ombudsman (Forrás: BvOP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.