Egymillió mécses fénye jelezheti: az emberek békét szeretnének

A békéért imádkozhatunk szeptember 29. és október 1. között a Mária Rádió kezdeményezése nyomán: arra kérik az embereket, hogy mindhárom este nyolc órakor helyezzenek egy mécsest az ablakukba, melyek bevilágítják egész Magyarországot.

Domján Anikó
2022. 09. 26. 17:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mária Rádió azt kéri az emberektől, hogy szeptember 29. és október 1. között imádkozzanak a békéért és ennek jeleként mindhárom este 20 órakor helyezzenek egy mécsest az ablakukba, melyek bevilágítják egész Magyarországot – adta hírül a Media1. 

A portálhoz eljuttatott közlemény arra emlékeztet: az orosz–ukrán háború február 24-én, vagyis csaknem hét hónappal ezelőtt kezdődött, és bár sokan abban bíztak, hogy csak pár napig tartó villámháború lesz, azóta is tart a vérontás.

Lukovits Milán atya a közleményben arról beszélt, hogy kisemberként mindenki úgy érzi, hogy ő tehetetlen, de ha összefogunk, van erőnk, lehet tenni a küzdelem ellen. Mindenki tehet valamit, valaki fizikailag tud segíteni, például küld valamit a menekülteknek. De az is segít, ha a belső békétlenségeket rendezzük, annál kevesebb esély van arra, hogy újra háború legyen a világban

– mondta az atya.

Azokat, akik ezekben az órákban nem lesznek otthon, arra kérik, a mécsesek elhelyezése helyett álljanak meg egy percre aktuális tevékenységükben és mondjanak el egy rövid fohászt a szenvedő emberekért, a háborúban álló országokért és a döntéshozóikért.

Mindszenty Józsefnek tulajdonítják azt a mondatot, miszerint

ha van egymillió imádkozó magyar, nem félek a holnaptól.

A Mária Rádió célja, hogy valóban egymillió ember imádkozzon ezekben a napokban az esti órákban a békéért, és a mécsesek kihelyezésekor vagy az egyperces megállásuk során imádkozzák el a Székely János szombathelyi megyéspüspök vagy a Lukovits Milán atya által írt imát – hívta fel a figyelmet a Media1. 
Az imalánchoz a Mária Rádió honlapján és a Facebook-eseményen keresztül elérhető űrlapon lehet csatlakozni.

A cikk arra is kitér: ezzel párhuzamosan a Mária Rádió tematikus műsorokat készít szeptember 29. és október 1. között, megszólítva az ukrajnai Radio Maria igazgatóját, valamint a Kárpátaljáról Magyarországra érkező vagy onnan elszármazó embereket. Különféle felekezeteket, intézményeket és szervezeteket is meghívott az összefogásra a rádió: a felhívásához csatlakozott a franciaországi, az írországi, a lettországi, a macedóniai, a máltai, a svájci és az ukrajnai Mária Rádió is, de az eseményhez kapcsolódik az örményországi, a malawi és a názáreti rádió is.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Mária Rádió)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.