Elindult a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

A program során több hónapnyi nemzetközi tapasztalat is szerezhető, végig mentorok segítik a résztvevőket.

Magyar Nemzet
2022. 09. 15. 10:12
Forrás: Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram Facebook oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elindult a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram (MKÖ) 2023-as évfolyamába – adta hírül Fürjes Balázs miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára közösségi oldalán. Az államtitkár elmondta, hogy az álláshirdetéseket böngészve a pályakezdő fiatalok gyakran szembesülnek azzal, hogy a munkahelyek többségén a komoly szakmai tapasztalat felvételi követelmény. Felidézte, ő is járt ebben a cipőben, így pontosan tudja, hogy az egyetem kapuján kilépve, friss diplomával a zsebben ezt az elvárást csak nehezen lehet teljesíteni. 

Kiemelte, az ösztöndíjprogram célja, hogy pályakezdő fiatalok tapasztalatot szerezzenek a közigazgatásban, ami azért is egy jó karrierlehetőség, mert átmenetet biztosít az egyetem és a munka világa között. Hozzátette, 

a felvett ösztöndíjasok 10 hónap alatt a szakmai képzések, a kulturális és közösségépítő események mellett érdemi munkatapasztalatot szerezhetnek itthon és külföldön egyaránt.

Így 7 hónapot tölthetnek el egy hazai minisztériumnál az általuk választott szakterületen, 3 hónapon át pedig külföldön, egy magyar külképviseleten fejleszthetik a nyelvtudásukat, és szerezhetnek munkatapasztalatot Japántól New Yorkig bárhol a világban – sorolta az államtitkár. Hangsúlyozta, 

a program teljes ideje alatt egy mentor kíséri az ösztöndíjasok útját, akikhez az egészen apróságoktól kezdve a komoly szakmai kérdésekig bármivel fordulhatnak. 

Felhívta a figyelmet arra is, hogy szakmai kapcsolatokat, barátokat szerezhetnek, a felvett 60 fiatalnak közös a története és a tapasztalataik, ami olyan bizalmi tőke, melyre később is tudnak támaszkodni. Az államtitkár megjegyezte, az MKÖ egy egyedülálló karrierindító program, profi stábbal, versenyképes ösztöndíjjal. Arra biztatta az érdeklődőket, hogy jelentkezzenek október 15-ig, és induljanak el ezen az úton.

 

Borítókép: Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.