Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Ezernél is több illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 664 határsértőt tartóztattak fel és 427 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 09. 14. 6:24
Forrás: A műszaki határzár nélkül elözönölnék az országot az illegális migránsok Fotó: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Csongrád-Csanád megyében a rendőrök öt esetben 81, Bács-Kiskun megyében 14 esetben 346 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap tiltott határátlépés miatt öt embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt négy esetben, embercsempészés miatt öt ember ellen indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján, az 5214-es úton, Kerekegyházánál a járőrök egy magyar személyautó magyar sofőrjét ellenőrizték. A 34 éves embercsempész a gépkocsiban hat, magát szírnek valló illegális migránst szállított.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Inárcsnál a rendőrök egy román gépjárművet állítottak meg. 

A román sofőrön kívül az autóban húsz, magukat indiainak valló férfi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Tatabányánál egy román teherautó vezetőjét állították meg a rendőrök. A román embercsempész 14, magukat afgánnak és pakisztáninak valló férfit szállított.

Balotaszállásnál a rendőröknek egy magyar tehergépkocsi lett gyanús, ezért megállították és ellenőrizték. A magyar sofőr a járműben tíz férfit és két nőt szállított, akik tunéziai állampolgárnak vallották magukat.

Üllésnél ellenőrizték a rendőrök azt az egyiptomi férfit, aki egy német teherautó vezetőjeként a raktérben húsz, magukat szírnek valló illegális migránst csempészett.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.