Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Ezernél is több illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 688 határsértőt tartóztattak fel és 355 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 09. 04. 7:38
Forrás: A műszaki határzár nélkül elözönölnék az országot az illegális migránsok Fotó: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, indiai, kínai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török, tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

 A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt embert egy embert fogtak el és tíz esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Röszkénél a rendőrök ellenőriztek egy német rendszámú személygépkocsit, amit egy 32 éves német állampolgár vezetett. A járműben utazott egy magát palesztin és egy magát afgán állampolgárnak valló férfi.

Ásotthalmon a járőrök ellenőriztek vontak egy szerb rendszámú személygépkocsit és annak 52 éves szerb állampolgárságú vezetőjét. 

A járműben utazott 12, magát afgán állampolgárnak valló férfi.

Ásotthalmon az egyenruhások ellenőriztek magyar rendszámú személygépkocsit, amit egy 30 éves szerb férfi vezetett. A járműben utazott kilenc, magát indiai állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Dunavecsén a járőrök ellenőriztek egy ukrán rendszámú személygépkocsit és annak 39 éves ukrán állampolgárságú vezetőjét. A járműben utazott hat férfi, egy nő és egy gyermek, akik magukat szír állampolgárnak vallották. 

Lajosmizsén a rendőrjárőr ellenőrzött egy magyar rendszámú gépjárművet és annak vezetőjét, egy 60 éves magyar állampolgárt – írja a Police.hu.

A gépkocsiban négy, magát indiai állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

A NAV egységeinek észlelése alapján Rajkán a járőrök ellenőriztek egy osztrák rendszámú kisbuszt és az azt vezető 37 éves török állampolgárt. A járműben 13 szír férfi utazott.

Balotaszálláson az egyenruhások ellenőriztek egy osztrák rendszámú személygépkocsit és annak vezetőjét, egy osztrák állampolgárságú 38 éves férfit. A gépjárműben mellette utazott egy 32 éves szerb állampolgár is. A járműben 31 férfi tartózkodott. A gépjárműben tartózkodó személyek közül 15 pakisztáni, 13 indiai, három bangladesi állampolgárnak vallotta magát.

A rendőrök Tatabányán ellenőriztek egy német rendszámú személygépkocsit melyet egy 52 éves szír férfi vezetett. A gépkocsiban nyolc szír férfi utazott.

Inárcson az egyenruhások ellenőriztek egy szerb állampolgárságú férfit, aki egy francia rendszámú személygépkocsi vezetett. 

A járműben nyolc, magát indiai állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezető ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.