Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Ezernél is több illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 864 határsértőt tartóztattak fel és 255 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 09. 01. 6:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bácsalmáson a járőrök ellenőriztek egy ukrán állampolgárságú férfit, aki egy lengyel rendszámú járművet vezetett. A járműben 14, magát szír állampolgárnak való személy tartózkodott – írja a Police.hu.

Fülöpszálláson a rendőrök ellenőriztek egy osztrák rendszámú járművet, amit egy ukrán állampolgárságú nő vezetett, mellette utazott egy szintén ukrán állampolgárságú nő. 

A raktérben a gépjármű átvizsgálásakor 20, magát szír állampolgárnak valló illegális migránst találtak.

Kelebia területén az egyenruhások ellenőrizek egy szerb rendszámú személygépkocsit, amelynek vezetője a rendőri ellenőrzést megelőzően elhagyta a helyszínt, azonban a szerb állampolgárságú férfit eredményesen felkutatták. A járműben hét, magát indiai állampolgárnak valló személy tartózkodott. 

Ásotthalmon a járőrök ellenőriztek egy szlovák rendszámú személygépkocsit, amit egy 30 éves szlovák állampolgár vezetett.

 A járműben utazott 18, magát szír és hat, magát indiai állampolgárnak valló férfi.

Balotaszálláson a rendőrök ellenőriztek egy 45 éves ukrán állampolgár által vezetett cseh rendszámú személygépkocsit. A járműben tíz, magát török állampolgárnak valló férfit találtak.

Balotaszálláson egy másik esetben a járőrök ellenőriztek egy szerb rendszámú személygépkocsit, amit egy 51 éves szerb állampolgár vezetett. A járműben utazott 14, magát afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

Jánossomorján az osztrák–magyar súlyponti ellenőrzés során a rendőrök ellenőriztek egy szerb rendszámú személygépkocsit amit egy 41 éves szerb állampolgár vezetett. A gépjármű utasterében hat, magát indiai és három, magát pakisztáni állampolgárnak valló személy tartózkodott.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, egyiptomi, indiai, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai, török, tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt egy, kilenc esetben pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.