időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Ezernél is több illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

Forrás: Police.hu
2022.09.28. 06:25 2022.09.28. 08:48
Ezernél is több illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 956 határsértőt tartóztattak fel és 361 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Tegnap Csongrád-Csanád megyében húsz esetben 361 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap tiltott határátlépés miatt hat embert fogtak el és embercsempészés miatt 16 ember ellen indult büntetőeljárás.

A járőrök Rétság területén a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján ellenőriztek egy francia állampolgárságú férfit, aki egy francia rendszámú tehergépkocsi vezetőjeként a rakterében 11 fő férfit, hat fő nőt és 16 fő gyermeket szállított, akik magukat szír állampolgárságúnak vallották.

A MEKTO járőrei Soltvadkerten ellenőrzés alá vontak egy bolgár állampolgárságú férfit, aki egy lengyel rendszámú személygépkocsival hat afgán és három indiai állampolgárságú férfi migránst szállított.

A rendőrjárőr Nagybaracskán ellenőrzés alá vont egy ukrán állampolgárságú férfit, aki egy magyar rendszámú tehergépkocsit vezetett. A járműben tartózkodott 16 fő férfi, két fő nő és négy gyermek, akik magukat szír állampolgárságúnak vallották.

Az egyenruhások a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján Inárcson ellenőrzés alá vontak két ukrán állampolgárt, akik egy cseh rendszámú tehergépkocsival húsz férfi, két nő, öt gyerek migránst szállítottak, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

Hercegszántó Közúti Határátkelőhelyen az útlevélkezelő saját észlelése alapján ellenőrzés alá vont egy szerb rendszámú tehergépkocsit, amelyet egy olasz állampolgár vezetett. A jármű fülkéjében kialakított rejtekhelyen az átvizsgálás során kilenc férfit és egy nőt találtak, akik magukat indiai állampolgárnak vallották.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján Kiskunfélegyházán ellenőrzés alá vontak egy lengyel rendszámú tehergépjárművet, a lengyel állampolgárságú férfi vezetőjével és annak női utasával együtt. A jármű átvizsgálásakor 25 férfit és hat gyereket találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

Jánossomorja közigazgatási területén a járőrök ellenőrzés alá vontak egy 26 éves magyar állampolgárt, aki az általa vezetett magyar rendszámú járművel öt férfit és egy gyermeket szállított, akik magukat szír állampolgárságúnak vallották.

Ásotthalmon ellenőrzés alá vontak egy román rendszámú személygépkocsit, és annak román állampolgárságú vezetőjét. 

A gépkocsiban öt, magukat afgán állampolgárnak valló férfi személy tartózkodott utasként.

Mosonszolnokon a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján a rendőrjárőr ellenőrzés alá vont egy iráni állampolgárságú férfit, aki egy német rendszámú kisbuszt vezetett, amiben 12 magát afgán állampolgárnak valló férfit szállított.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda  jelzése alapján Tatán ellenőrzés alá vontak egy magyar rendszámú tehergépkocsit és az azt vezető román állampolgárt.

A gépkocsiban 19 migráns tartózkodott.

Inárcson a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy bolgár állampolgárságú férfit, aki egy brit rendszámú személygépkocsit vezetett. A gépkocsiban hét afgán és két pakisztáni állampolgárságú férfit szállított. 

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.