Görögországban fogtak el egy Európa-szerte körözött magyar nőt

A bűnszervezet tagja több külföldi cég hivatalos levelezéséhez jutott hozzá, és az ügyfelektől pénzt csalt ki.

Magyar Nemzet
2022. 09. 06. 9:46
null
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A görögországi Thessalonikiben fogták el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fejvadászai azt az Európa-szerte keresett 26 éves magyar nőt, akinek a bűnlajstromán szerepel emberkereskedelem, pénzmosás, jelentős értékre elkövetett csalás, betöréses lopás, de még közokirat-hamisítás is.
A KR NNI azt közölte a police.hu oldalon, hogy a fiatal nőnek, aki majdnem egy éven át bujkált, akkor veszett nyoma, amikor társait tavaly Ausztriában elfogták. 

Hozzá kötik azt a csalássorozatot, amit nigériaiakkal együtt követett el: több külföldi cég hivatalos levelezéséhez jutottak hozzá, feltehetően egy víruson keresztül. Az eredeti cégéhez hasonló e-mail-címről az üzleti partnereknek olyan leveleket küldtek, melyekre kifizetési számlaként már a sajátjukat adták meg. Ezzel a módszerrel – esetenként ötszáz eurótól egészen negyvenezer euróig – különböző összegekhez jutottak hozzá.  

A nő ellen érvényben volt hazai, európai és nemzetközi elfogatóparancs is, kereste őt a Debreceni Járásbíróság, a Debreceni Törvényszék, illetve körözést adott ki ellene a Felső-Ausztriai Tartományi Rendőrigazgatóság is. A rendőrség szerint a nő felkutatását az osztrák célkörözési társszerv jelzése alapján kezdte meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya. A magyar fejvadászok kapcsolatba léptek a görög társszervvel, majd a nőt szeptember 2-án Thessalonikiben sikerült elfogniuk. Kiadatásáról a bíróság a későbbiekben dönt. 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.