Rétvári Bence: Gyurcsány baloldali hagyományt követve fenyegetőzik

A baloldal évszázados hagyományát követő Gyurcsány Ferenc ahol tudja, ott fenyegeti mindazokat, akik nem értenek vele egyet. Rétvári Bence politikai államtitkár a közösségi oldalán sorra veszi a baloldalon kizárólagos uralomra törő, levitézlett miniszterelnök konkrét fenyegetéseit.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 09. 07. 18:35
null
2021.06.07. Szentendre Gyurcsány Ferenc a DK elnöke lakossági fóruon vett részt Szentendre főterén. Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári Bence államtitkár a közösségi oldalán így fogalmazott:

„Gyurcsány Ferenc is követi a baloldal évszázados hagyományát, és ahol tudja, ott fenyegeti mindazokat, akik nem értenek vele egyet. Mindeközben pedig – szintén régi baloldali hagyomány szerint – a túloldalt vádolja gyűlöletkeltéssel. Azt pedig 2006-ban láttuk, hogy ha hatalma van, szavait tettekre is váltja, jön a gumilövedék, a vízágyú és a kardlap.

Vegyük sorra, kiket fenyegetett meg mostanában Gyurcsány Ferenc:

1. Pár napja arról vizionált, hogy amikor újra hatalomba kerül, miként fog leszámolni a most kormányon levőkkel: »Nem engedünk nekik szabad elvonulást.«

2. Megfenyegette már a jobboldali gondolkodású értelmiségieket és művészeket is: »Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek. Nem lesz árokbetemetés. Zárójel lesz. Levegőtlen világ azoknak, akik megölték a magyar szabadságot.« (2020)

3. Volt, amikor a saját kampányrendezvényén fenyegetett meg egy vele egyet nem értő szavazót: »Azt javaslom magának, hogy nagyon gyorsan fogja be a száját, megértette?« (2021)

4. A koronavírus-járvány elleni védekezésben közreműködőket is megfenyegette: »Ma Magyarországon sokkal kevesebbért, mint amit önök tesznek, embereket elvisznek és becsuknak.« (2021)

5. A jobboldali politikusokat rendszeresen fenyegeti: »Magukat is el fogják vinni, nem is olyan soká, egy év múlva, másfél év múlva. És maguknak nem lesz kegyelem.« (2021)

6. Nemcsak jobboldaliakat fenyeget nyilvánosan Gyurcsány Ferenc, de azokat a baloldaliakat is, akik elfordulnak tőle és pártjától: »Uraim, csak szólok, ha most elmennek, akkor maguknak ’24-től nincsen politikai jövőjük.« (2021)

7. A kormánynak is kijut Gyurcsány fenyegetéseiből: »Börtön lesz ebből, fiúk és lányok. Megérdemelten. Aztán majd meséltek egymásnak a polgári erkölcs felsőbbrendűségéről. Filmekben úgy láttam, hogy kanállal a csöveket kell ütögetni. Kezdjétek megtanulni a technikát. Szükségetek lesz rá.« (2021)

Gyurcsánynak a jobboldal iránti gyűlölet, a másként gondolkodók fenyegetése nem egy-egy véletlen elszólás, hanem a politikai eszköztár része. Nem egyik vagy másik politikust, de mindenkit fenyeget: feladatát teljesítő közszolgát, művészt, értelmiségit egyaránt. Ha egy kicsit is tisztelné a másik embert, nem mondana ilyeneket. Ilyen az, amikor a hatalom megszerzése mindet felülír, nem számít a másik ember. Így homályosította el a hatalommánia a tudatot.”

Borítókép: Az államtitkár szerint Gyurcsány Ferenc baloldali hagyományból fenyegetőzik (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.