Gyurcsányék sorozatos fiaskói

Két hónapig készültek Gyurcsány Ferencék, majd amikor kibökték, hogy a hatalomba térnének vissza, már aznap csúfos vereséget szenvedtek egy baloldalinak elkönyvelt körzetben tartott időközi választáson. Több helyen is rosszul áll a szénájuk a DK-s politikusoknak.

2022. 09. 09. 5:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába szervezett lecsófesztivált a Demokratikus Koalíció (DK) a III. kerületbe, amelyre még a párt korábbi miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára is eljött kampányolni, másnap így is csúfos vereségbe szaladtak bele az általuk vezetett Óbudán.

Egy 2019-ben még DK-s jelölt által megnyert körzetben tartottak ugyanis időközi választásokat szeptember 4-én, amelyen a Fidesz–KDNP helyi jelöltje ötven százalék feletti eredménnyel győzött. Nem jött jókor ez a pofon Gyurcsány Ferencnek, aki épp aznap tette világossá, hogy a hatalomba való visszatérésre készülnek a rejtélyes szlogennel.

Gyurcsány persze nem állt le, tegnap már arról posztolt, hogy 2006-ban elrontotta, de most sikerülni fog neki jó kormányzást abszolválnia, illetve azt is biztosra vette, hogy a jobboldali kormány ideje lejárt.

A napi politikai folyamatokat figyelve azonban úgy tűnik, hogy inkább a Gyurcsány-párt politikusaiból lesz elegük az embereknek.

A pesterzsébeti DK-s alpolgármester, Nemes László benzin- és taxikártyájával bukott meg, a napokban pedig az derült ki, hogy egy másik helyi DK-s képviselő, Fekete Katalin is eltitkolta megbízását, amelyet egy másik kerülettől kapott.

Az Adatradar cikke szerint Fekete Katalin DK-s pesterzsébeti képviselő az elmúlt három évben következetesen kihagyta a vagyonnyilatkozatából, hogy Soroksáron is dolgozik, ráadásul az eltitkolt megbízása többek között arról szól, hogy lobbizzon a fővárosnál, ahol amúgy ugyanebben az időben tanácsadó volt.

A hírek szerint a DK éppen Feketét ültette volna az üresen maradt alpolgármesteri székbe, ezzel egy újabb botránypolitikussal erősítve a helyi szervezetet.

Baloldali belháború borzolta a kedélyeket a napokban Szigetszentmiklóson is. A Gyurcsány-párt tegnapi közleménye szerint Nagy János baloldali polgármester „puccsot hajtott végre a Fidesszel együtt, eltávolítva azokat az ellenzékieket, akiknek mandátumát köszönheti” és „akik szívvel-lélekkel” a város fejlődését szolgálják.

Gyurcsányék szerint így Szigetszentmiklós a tegnapi nappal megszűnt szabad városnak lenni. Nagy János a közösségi oldalán reagált a vádakra. Azt írta, hogy a bizottsági tagok számát csökkentették, az arányokat meghagyva, spórolási céllal.

Valóban sok konfliktusom volt a DK egyik képviselőjével, aki egymaga akarta irányítani minden ellenzéki képviselő munkáját, és a külső bizottsági tagokkal együtt a polgármester és több ellenzéki képviselő lejáratásával igyekeztek kisajátítani az ellenzéki képviseletet

 – írta posztjában a polgármester.

Borítókép: Dobrev Klára lecsófesztiválos kampánya is befuccsolt (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.