Hamarosan startol az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás

A hatnapos rendezvény célja, hogy a határon túli magyarokkal való összetartozásra, sorsközösségre hívja fel a figyelmet.

2022. 09. 09. 19:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 20-án immár nyolcadik alkalommal startol az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás, amelynek fő célja, hogy a határon túli magyarokkal való összetartozásra, sorsközösségre hívja fel a figyelmet.

A Gui Angéla által szervezett hatnapos esemény idén a Petőfi Sándor-emlékév apropóján a költő szülővárosából, Kiskőrösről rajtol, a résztvevők pedig Orosházát, Gyulát, Nagyszalontát, Nagyváradot, Székelyhidat, Nagykárolyt és Erdődöt érintve Koltón, a Teleki-kastélynál érnek célba. Az ötszáz kilométeres távot az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány felkért ultrafutói teljesítik, hozzájuk mindennap két-három ponton lehet majd csatlakozni.

Gui Angéla, az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány elnöke

A véradás – amelyre Kiskőrösön, Orosházán és Gyulán lesz lehetőség – és az adománygyűjtés idén is a kezdeményezés fontos részét képezi, így a jótékonysági futás résztvevői a magyar–román határt elhagyva Böjte Csaba három gyermekotthonába, a nagyszalontai, a nagyváradi és a székelyhídi otthonokba is befutnak, ahová sporteszközöket és egy-egy új sportcipőt is visznek.

A célba érkezés helyszínén szintén több száz nehéz sorsú gyermek várja majd a futókat, továbbá két kárpátaljai gyermekotthon lakói és a Regőczi Alapítvány által támogatott, a koronavírus miatt árván vagy félárván maradt gyermekek is Koltóra érkeznek.

A szervezők egyebek mellett táncházzal, lovas körhintával, patkó- és kötéldobálással, egyensúlyozós játékokkal, hordólovaglással, gólyalábbal, valamint kézműves-foglalkozásokkal és sportprogramokkal szórakoztatják majd a gyermekeket. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.