Karácsony Gergely szerint hülyeség azt kérni a politikusoktól, hogy ne menjenek el tüntetni + videó

Ugyan hivatalosan a diákok szerveztek tüntetést a tanárokért, de a péntek délutáni demonstráción valamennyi párt képviselője megjelent. Karácsony Gergely hülyeségnek nevezte, ha valaki azt kéri a politikusoktól, hogy ne jelenjenek meg a tüntetésen. De volt olyan politikus is, aki szerint a civileknek és a politikusoknak össze kell fogni a Fidesz ellen.

2022. 09. 02. 20:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kockás ingben megjelent főpolgármester a demonstráción arról beszélt újságírói kérdésre válaszolva, hogy a politika mindannyiunk ügye, így természetes, hogy szabadidejében részt vesz a demonstráción, és azt is leszögezte, hogy szereti a kockás inget. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szintén arról beszélt, hogy fontos, hogy támogassa a pedagógusokat, mint mondta, az oktatás a politika része. Brenner Koloman, a Jobbik alelnöke pedig azon az állásponton van, hogy meg kell haladni azt a gondolkodást, hogy a civileket és a politikusokat szétválasztják, szerinte együtt kell fellépni a Fidesz ellen. Ezzel szemben Márki-Zay Péter már azt mondta: egyetért azzal az állásponttal és igénnyel, hogy a politikusok ne telepedjenek rá a demonstrációkra, ennek ellenére ő maga is felvonult a tüntetésen.

Szintén jelen volt a botránypolitikus Szabó Bálint is, aki az első sorban haladt a tömeggel. Szabó a gazdatüntetés szervezőjeként azért került a figyelem középpontjába, mert 1800 traktort ígért a saját demonstrációjára, amiből végül az lett, hogy az ott megjelent tüntetők nekiestek.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Képernyőkép/Videa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.