Kettős arcát mutatja ma az időjárás

A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Forrás: Met.hu/Köpönyeg2022. 09. 02. 6:16
null
Petersdorf, 2016. augusztus 22. Viharfelhõket világítanak meg a lemenõ nap sugarai a németországi Petersdorfnál 2016. augusztus 21-én. (MTI/EPA/Patrick Pleul) Fotó: PATRICK PLEUL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ország keleti felében zárt lesz a felhőzet, másutt szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, több órára kisüt a nap. Eleinte a déli tájakon eshet az eső, majd az érkező csapadékzóna fokozatosan a délkeleti, keleti megyék fölé korlátozódik, ott várható több helyen eső, zápor – írja a Met.hu.

Nyugat felé haladva csökken a csapadék esélye, a Kiskunság nyugati felén és a Dunántúlon már nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül.

 A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 25 fok között alakul, a keleti határnál lesz a leghűvösebb. 

Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: Met.hu

Az ország döntő részén kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható, azonban egy-egy beágyazott záporban villámlás nem teljesen kizárt.

Orvosmeteorológia

A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani – írja a Köpönyeg

Az eddig megszokottól hűvösebb idő miatt az arra érzékenyeknél az ízületi fájdalmak felerősödhetnek, továbbá a korábbi műtétek és csonttörések helyén fájdalom jelentkezhet. 

A borongósabb idő a hangulatunkat is negatívan befolyásolhatja. Sokaknál figyelemzavar és nyugtalanság léphet fel, ami növelheti a közúti balesetek kockázatát is. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Patrick Pleul)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.