Márki-Zay arra kéri az ellenzéki pártok képviselőit, ne dolgozzanak

A bukott miniszterelnök-jelölt a rokonáért vállalt szolidaritásból szólítja fel az ellenzéki pártok képviselőit a bojkottra.

Forrás: Mindenki Magyarországa Mozgalom2022. 09. 23. 16:05
null
20220312 dunaharaszti marki zay peter kampanyol havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felkérem az ellenzéki pártokat a parlamenti munka bojkottjára

 – fordult különös közleményével a sajtó képviselőihez Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma (MMM). 
A bukott miniszterelnök-jelölt Hadházy Ákos esetére hivatkozva szólítja fel az országgyűlési képviselőket arra, hogy függesszék fel a parlamenti munkát. 

„Hadházy Ákos nem tette le az esküt képviselőtársaival 2022. május 2-án, amit meg is indokolt. Álláspontja egyértelmű: a jelenlegi kormány nem tisztességes versenyben nyert a választásokon, becsapta a választókat” – írja az MMM a sajtóközleményben. 

Ismert: a zuglói képviselő május óta nem tette le az esküt, az Országgyűlés Házbizottságának szerdai ülésén pedig Kövér László házelnök arról tájékoztatta a résztvevőket: Hadházy Ákos továbbra sem kap erre lehetőséget.

Ahogyan arról korábban az Origó tájékoztatott: Hadházy Ákos négy évvel ezelőtt is később tette le az esküt, de fizetésének felvétele érdekében mégis letette, és, mint írták: minden juttatással együtt nagyjából hatvanmillió forintot kapott úgy, hogy csupán kétszer jelent meg az országgyűlésben. 

A kutyát sem érdekli, hogy Hadházy Ákos leteszi-e az esküt, engem is csak azért érdekel, mert érinti az Országgyűlés működését

– fogalmazott még májusban Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Az MMM felhívása azért is nehezen értelmezhető, mert Márki-Zay mozgalmának nincsenek országgyűlési képviselői, a levélben azonban így fogalmaznak: 

Tisztelt Pártvezetők és Frakcióvezetők! Tegyünk együtt a demokráciáért, tegyenek a jogállamiság felé egy lépést azzal, hogy amíg Hadházy Ákos nem teheti le az esküt, addig felfüggesztik a parlamenti munkát. 

Felkérem az esküt tett ellenzéki parlamenti képviselőket, hogy ne asszisztáljanak tovább a Kövér László és a Fidesz által diktált szabályokhoz, amíg Hadházy Ákos, a zuglóiak által megválasztott, egyéni mandátumot nyert képviselőtársuk nem tudja megkezdeni a munkáját

– áll a közleményben.

A szolidaritással egyébként Márki-Zay nemcsak politikustársát, hanem ahogyan azt Hadházy korábbi nyilatkozata alátámasztja, a rokonát is támogatja: az ATV Start című műsorában árulta el a volt LMP-s politikus, hogy hódmezővásárhelyi származású, és a város jelenlegi független polgármestere, Márki-Zay Péter  harmad-unokatestvére:

Márky-Zay Péterrel egyébként harmad-unokatestvérek vagyunk, szoktunk is beszélgetni

 – adta hírül korábban a Hvg. 

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.