Orbán Viktor: A rezsicsökkentést meg fogjuk tartani

A miniszterelnök az azonnali kérdésre válaszolva elmondta: a támogatást minden magyar családnak 180 ezer forintig fenntartják.

2022. 09. 26. 18:35
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője azonnali kérdésében arról beszélt, hogy a béke pártján állnak és az energiaárak ügyében érdeklődött a kormányfőtől.

– Egészen úgy hangzott, mint egy kormánypárti hozzászólás – válaszolt Orbán Viktor. 

Ezután a miniszterelnök arra kérte a baloldalt, hogy támogassák Paks 1 üzemidejének a meghosszabbítását, és támogassák Paks 2 megépülését. Továbbá felhívta a figyelmet, hogy a kormány a rezsicsökkentést havonta 180 ezer forintig fenntartja, így támogatva a családokat.

– A Paks 1 által termelt áramot azért nem tudjuk önköltségen adni, mert nemcsak a háztartásokat szolgálja ki. Ha megépül a Paks 2, akkor lehet önköltségen adni az áramot – tette hozzá.

Továbbá Orbán Viktor jelezte: a rezsicsökkentést meg fogják tartani, ha pedig megszűnnének a szankciók, akkor visszatérhetnének a magasabb összegű támogatáshoz.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.