A magyarok bízhatnak a közigazgatásban

Erre a következtetésre jutott a 2022. október 14-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett Közigazgatás 2022 konferencia, amely a tisztviselők legnagyobb szakmai seregszemléje.

2022. 10. 15. 8:09
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövőben a válságok és a bizonytalanságok kezelésének képessége lesz a kormány legfontosabb feladata – olvasható a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sajtóközleményében.

A közigazgatásban az elmúlt tíz évben felhalmozódott bizalmi tőke és szakszerűség stabil alapot ad a kormányzás és a társadalom számára is a nehézségekkel szemben.

A közigazgatás és az NKE szerepét hangsúlyozták Fürjes Balázs és Latorczai Csaba, a Miniszterelnökség miniszterhelyettesei abban a törekvésben, hogy Magyarország Európa legjobban kormányzott államai közé tartozzon a jövőben is.

Deli Gergely, az NKE rektora és Palich Etelka, a Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke az új kihívásokra kész közigazgatás kulcsának a tisztviselők integritásának, komplex tudásának és képességeinek fejlesztését tekintette, amelyet a két intézmény közös programokkal is támogat.

A konferencián főispánok vitatták meg a megyék és a megyei kormányhivatalok jövőjét. A vitából kiderült, hogy a főispánokra és a kormányhivatalokra a megyékben a polgárok ma már minden probléma megoldásában számíthatnak.

A konferencia méltatta a tíz éve indult Hivatásetikai Kódexet, a Magyar Kormánytisztviselői Kart és a köztisztviselői továbbképzési rendszert, amely Európa egyik legprofesszionálisabb digitális felnőttképzési platformjaként működik az NKE-n.

Az NKE-n új vezetőképző mesterkurzus (Kormányzás és Vezetés MA), kiberbiztonsági mesterszak, a kreatív tanulást támogató modellkísérlet és duális gyakorlati programok készítik fel a 21. század komplex feladatait ellátni képes fiatal tisztviselőket.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Nemzeti Közszolgálati Egyetem)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.