Dömötör Csaba: Az Európai Unió lehetetlen helyzetbe sodorta magát szankciós politikájával

Biztosan rendben van az, hogy az Európai Unió a szankciós politikával ebbe a lehetetlen helyzetbe lavírozta saját magát? – tette fel a kérdést videója végén Dömötör Csaba.

Forrás: Facebook2022. 10. 18. 13:01
null
2021.06.16. Budapest Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dömötör Csaba Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben külföldi vezető politikusoktól olvas fel nyilatkozatokat.

Tudjátok-e, hogy európai országok hányszoros áron tudnának gázt szerezni Amerikából vagy Norvégiából?

– kérdezi posztjában az államtitkár arra utalva, hogy többek között Emmanuel Macron nyilatkozott az amerikai és norvég gázszállítási kapcsolataikról. 

A francia elnök úgy fogalmazott: „A mély barátság jegyében üzenjük az amerikaiaknak és a norvégoknak: nagyszerűek vagytok, elláttok minket energiahordozókkal, de az nem fog sokáig menni, hogy saját, belső piacotokhoz képest négyszeres áron kínáljátok ezt. A barátság nem ezt jelenti.”

„Néhány ország, ideértve a baráti országokat is, néha csillagászati árakat kérnek el” – idézte Dömötör Csaba a német gazdasági minisztert, Robert Habecket.

Norvégia is szívesen szállítana gázt Ausztriának, annak fejében, ha megkapná tőle az OMV 51 százalékát, tette hozzá az államtitkár.

Biztosan rendben van az, hogy az Európai Unió a szankciós politikával ebbe a lehetetlen helyzetbe lavírozta saját magát?

– tette fel a kérdést videója végén Dömötör Csaba.

Borítókép: Dömötör Csaba (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.