Enyhén felhős, kellemes őszi idő várható

A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak, számottevő fronthatás továbbra sem terheli szervezetünket.

2022. 10. 11. 6:33
null
Cered, 2022. október 8. A drónnal készített felvételen ködös táj a Nógrád megyei Cered közelében 2022. október 8-án. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A délelőtti óráktól egyre többfelé szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt – a Nyugat-Dunántúlon már több órára – a nap. A középső és keleti tájakon ugyanakkor délutántól gyakran lesz erősen felhős az ég. Délelőttig főleg a Dél-Dunántúlon még előfordulhat gyenge eső, majd elszórtan várható zápor, zivatar, délután a Duna vonalának tágabb környezetében, valamint az Északi-középhegységben. Az északi, északnyugati szelet főleg a Dunántúlon erős, annak nyugati részein viharos lökések kísérik, de zivatarban is viharossá fokozódhat a szél. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között valószínű. Késő estére többnyire 17 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Fotó: Met.hu

A gomolyfelhők többnyire összeesnek, de azért maradhatnak erősebben felhős körzetek is, főleg a déli, és dunántúli tájakon. Az északkeleti harmadban kevesebb lesz a felhő, ott derült területek is lehetnek. Késő estétől nyugat felől fátyolfelhők sodródnak fölénk. Hajnalban pára- és ködfoltok képződnek. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél általában mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul, de az északi szélvédett, kevésbé felhős völgyekben kissé hidegebb is lehet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében. 

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás továbbra sem terheli szervezetünket. Napközben több-kevesebb napsütésre, kellemes őszi időre számíthatunk. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Amennyiben mégis jelentősebb egészségi panaszokat észlelnek magukon, keressék fel a háziorvosukat, mert a rossz közérzet, betegség hátterében valószínűleg nem az időjárás áll – olvasható a Köpönyeg.hu orvosmeteorológia előrejelzésében.

Borítókép: Illusztráció. A drónnal készített felvételen ködös táj a Nógrád megyei Cered közelében 2022. október 8-án (Fotó: MTI/Komka Péter)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.