időjárás 3°C Adél 2023. január 29.
logo

Férfiak reflektorfényben

Tar Hajnalka
2022.10.28. 10:30 2022.10.28. 11:00
Férfiak reflektorfényben

A megváltozott férfi szerepekről tartanak előadásokat az első férfiaknak szóló konferencián november 15-én. Az egész napos rendezvény középpontjában a karrier-család, a sport-művészet, valamint a férfiak, apák, nagyapák, fiatalok lesznek.

Itt az ideje, hogy a reflektort ezúttal a férfiakra irányítsuk a nemzetközi férfinap apropóján, és rávilágítsunk arra, hányféle szerepben kell helytállniuk a férfiaknak minden egyes nap 

– fogalmazott Léder László pszichológus, a Férfiak reflektorfényben című konferencia egyik szervezője és az Apa Akadémia alapítója.

Léder László
Léder László pszichológus, az Apa Akadémia alapítója segít egyensúlyt és megoldást találni a férfiak kihívásaira. Fotó: Bach Máté

Kiemelte: az esemény középpontjában a karrier-család, a sport-művészet, valamint a férfiak, apák, nagyapák, fiatalok lesznek. Az Apa Akadémia és a Felelős Szülők Iskolája szervezésében létrejövő konferencia célja, hogy kimondjuk: egy „apátlan” társadalomban élünk, ahol a fiúk és férfiak is gyakran hátrányt élnek meg emiatt. 

Elég, ha az apás szülésről való gondolkodásmódra, vagy a gyermeknevelésben való részvétel egyenlő esélyeire gondolunk. De említhetjük az elnőiesedett nevelési és iskolarendszert is, melyben a fiúk láthatóan nem találják a helyüket 

– sorolta a szervező a legfontosabb témákat a konferencia kapcsán. A terapeuta ugyanakkor hozzátette, szerencsére akad bőven pozitív példa is: 

ilyen a munkaerőpiacon néhány éve megjelent és egyre gyakoribbá váló apasági szülési szabadság, vagy a Z generáció fiataljai, akik sokkal tudatosabbak a munka-magánélet egyensúly megteremtésében.

Az egész napos tanácskozást Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára nyitja meg, aki a XXI. századi férfiszerepekről beszél majd; de helyet kap a férfilélek is, melynek tolmácsolásában Elek Ferenc színművész és Haász János író segít majd, míg Kapitány-Fövény Máté klinikai-szakpszichológus az alkoholba menekülő férfiak lelki hátteréről tart előadást.

 

– Ez az esemény társadalmi, szociológiai, egészségügyi, pszichológiai, üzleti, edukációs és HR-vonatkozásokat is érint annak érdekében, hogy megmutassuk, beleképzelhessük magunkat a megváltozott XXI. századi férfi szerepkörbe, akár munkaadóként, akár munkavállalóként, akár üzleti szereplőként, akár magánszemélyként veszünk részt ebben – fejtette ki Léder László, majd hozzáfűzte:

 Szeretnénk, ha minél több férfi és nő megértené, hogy kifinomult férfilélek nélkül nincs igazi férfiasság.

A konferencia részletes programjáról itt olvashatnak:

https://ferfiakreflektorfenyben.hu/

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.