Karácsony elégedett önmagával

Bebizonyítottuk, hogy egészséges és fenntartható városi miliő nincsen jelentős zöldfelületek nélkül. Példát mutattunk szolidaritásból, a legnehezebb pillanatokban is biztosítottuk a város működését, közben folyamatosan fejlesztünk, a „kormányzati bosszúpolitika” ellenére is – így összegezte főpolgármesterségének első három évét Karácsony Gergely. A fővárosi Fidesz szerint Karácsonynak lenne miért idegeskednie, ha tükörbe néz, és hangsúlyozták: itt az ideje, hogy a főpolgármester kifogások helyett megoldásokkal szolgáljon.

2022. 10. 15. 5:50
20210716 budapest karacsony gergely fopolgarmester sajtotajekoztato havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Három évvel ezelőtt azt ígértük, hogy Budapestet igazságosabbá, zöldebbé, élhetőbbé, gondoskodóbbá tesszük. Mert így, és csakis így lehet Budapest mindenkié – hangsúlyozta az elmúlt időszakának teljesítményéről a főpolgármester az Énbudapestem.hu oldalon megjelentetett összegzésben.

Karácsony Gergely bevezetőjében azt fejtegette: az elmúlt három év kihívásai arra kényszerítették őket, hogy terveiket a körülményekhez igazítsák, ugyanis a járvány, az áremelkedések és az energiaválság mellett a „kormányzati bosszúpolitika” következményeivel is szembe kellett nézniük. A főpolgármester szerint bebizonyították, hogy egészséges és fenntartható városi miliő nincsen jelentős zöldfelületek nélkül.

„Példát mutattunk szolidaritásból a járvány és a rezsiválság idején” – írta, hozzátéve: „Az elmúlt három évben a fővárosi cégek dolgozóival közösen a legnehezebb pillanatokban is biztosítottuk a város működését. Közben folyamatosan fejlesztünk, építünk: hamarosan befejezzük a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a 3-as metró felújítását.”

Egy a napokban tartott konferencián Karácsony már nem volt ennyire optimista, és azt helyezte kilátásba, hogy kormányzati segítség nélkül a főváros nagyjából márciusra csődbe megy. Megjegyezte: „Ha így is lesz, nyugodt szívvel tudunk tükörbe nézni, mert ha ez a krízis ki is húzza az önkormányzatok alól a talajt, az nem az önkormányzati politikusok hibája lesz.”

„A főpolgármester sokadjára is azzal riogat, hogy Budapest csődbe megy és nem éli túl 2023-at. Ő mindezek ellenére nyugodtan tükörbe tud nézni, mert szerinte ez nem az ő hibája…” – reagált közösségi oldalán a Fidesz–KDNP budapesti frakciója.

Szerintük felvetődik a kérdés: kinek a hibája, hogy a késlekedés miatt ötmilliárd forinttal drágább lett a Lánchíd felújítása, valamint évente egymilliárd forintot buknak a budapestiek a BKV reklámtenderén, és a Lánchíd, a Blaha Lujza tér és a Széna tér felújítása úgy lett drágább, hogy mindegyik esetben csökkent a műszaki tartalom.

Úgy fogalmaztak: „Levitézlett baloldali pártkatonák (köztük a BKM-vezér Mártha Imre, a második Gyurcsány-kormányban szociális és munkaügyi miniszterként tevékenykedő Szűcs Erika vagy Gál J. Zoltán) zsíros tanácsadói pozíciókban ücsörögnek bármiféle hozzáadott szakmai érték nélkül.” A Fidesz szerint lenne miért idegeskednie Karácsony Gergelynek, amikor tükörbe néz. „Itt az ideje, hogy Budapest főpolgármestere kifogások helyett megoldásokkal szolgáljon” – hangsúlyozták.

Borítókép: A városvezető szerint példát mutattak (Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.