Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Karácsony embere már 2015-ben a szankciók mellett érvelt – dokumentumfilm készült a guruló dollárokról

Bohár Dániel új filmjében részletesen bemutatják, hogyan jutottak el az amerikai pénzek a magyar baloldal 2022-es kampányába.

Forrás: Patrióta2022. 10. 13. 9:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelmű, hogy a rendszerváltás utáni magyar politikatörténet eddigi legjelentősebb külföldi beavatkozásával van dolgunk, amely következményekért kiált

– foglalta össze új dokumentumfilmjében Bohár Dániel a magyar ellenzék 2022-es kampányába érkező amerikai pénzek történetét. A riporter világossá tette: 

A magyar jobboldalt és a magyar miniszterelnököt külföldi erők, külföldi dollármilliókkal akarták megbuktatni, külföldi titkosszolgálati módszerekkel, és segítséggel, és a magyar ellenzék lelkes asszisztálásával. 

– Jó hír, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz érkezett dollármilliós amerikai támogatás ügyében csalás és pénzmosás miatt rendőrségi nyomozás indult – jegyezte meg,

Bohár Dániel szerint ez a mostani történet példátlan, de emlékeztetett arra is, hogy 

korábban Gyurcsány Ferenc is beszélt arról, hogy mialatt pártelnök volt, az MSZP-hez is jelentős külföldi donáció érkezett Európán kívülről. 

A dokumentumfilmet a Megafon Youtube-csatornáján, a Patriótán publikálták. Az anyagban bemutatják többek között azt is, hogy akik részt vettek a baloldal, és Márki-Zay Péter 2022-es országgyűlési kampányában, legtöbben az amerikai Demokrata párthoz köthetőek, Bill Clinton, és Barack Obama elnökök egykori kinevezettjeiként. 

Korányi Dávidról – aki Bajnai Gordon miniszterelnök mellett is dolgozott, majd 2010 után az energia-bizniszbe igazolt – előástak egy olyan 2015-ös felvételt, amelyben már akkor arról beszél, hogy az Oroszországra kivetett szankciókat fenn kell tartani, és meg kell hosszabbítani (ekkoriban a Krím elcsatolása miatt hoztak szankciókat az oroszok ellen). 

A 2019 után Karácsony Gergely főtanácsadójaként dolgozó Korányi Dávid azt is mondja a hét évvel ezelőtti felvételen, hogy Európa orosz gáztól való függését csökkenteni kell. 

Korányi Dávidnak egyébként Márki-Zay Péter is rendkívül hálás volt amiatt, hogy az Action for Democracy nevű szervezeten keresztül összesen 1,8 milliárd forintnyi támogatást juttatott a magyar baloldal részére az elmúlt időszakban. 

További részletek a dokumentumfilmben, melyet ITT lehet megnézni

Borítókép: Korányi Dávid a Patrióta dokumentumfilmjében (Fotó: Képernyőkép/Youtube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.