időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Tizenegy ember ellen indult büntetőeljárás embercsempészés miatt

Forrás: Police.hu
2022.10.07. 06:21 2022.10.07. 08:06
Tizenegy ember ellen indult büntetőeljárás embercsempészés miatt

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 996 határsértőt tartóztattak fel és 359 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, eritreai, guineai, indiai, iraki, jemeni, marokkói, német, pakisztáni, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Bács-Kiskun megyében hat esetben 56, Csongrád-Csanád megyében 15 esetben 303 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap tiltott határátlépés miatt öt embert fogtak el, közokirat hamisítás miatt egy és embercsempészés miatt 11 ember ellen indult büntetőeljárás.

Hegyeshalmon a járőrök ellenőrzés alá vontak egy román rendszámú járművet és annak román állampolgárságú vezetőjét, aki a járműben 16 illegális migránst szállított, akik magukat indiai és afgán állampolgárságúnak vallották.

Hegyeshalmon az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy magyar rendszámú személygépkocsit és annak belga állampolgárságú vezetőjét. A járműben két férfi, két nő és két gyermek utazott, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

Ásotthalmon a Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a cseh rendőri kontingens közös járőrei ellenőrzés alá vontak egy francia tehergépkocsit és az azt vezető, német állampolgárságú férfit. A jármű rakterében 24 férfi tartózkodott, akik magukat szír állampolgárságúnak vallották.

Balassagyarmaton a járőrök ellenőriztek egy bolgár állampolgárságú személyt, aki egy osztrák rendszámú járművel hat illegális migránst szállított.

Tatán a rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján egy magyar rendszámú jármű rakterében 25, magukat szír állampolgárnak valló személyt fogtak el. A jármű vezetője az utasok között próbált elrejtőzni.   

Veszprém területén a járőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján ellenőrzés alá vontak egy magyar rendszámú tehergépkocsit, amit egy szír állampolgárságú férfi vezetett. 

A járműben 49 illegális migránst szállított, akik magukat szír, afgán, jemeni, eritreai és török állampolgárságúnak vallották.

Öttömösön a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy osztrák rendszámú tehergépkocsit, amit egy szerb állampolgárságú férfi vezetett. A jármű utasterében 31, magát indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. 

Hegyeshalmon a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy lengyel rendszámú tehergépkocsit, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A járműben 15 férfi tartózkodott, akik magukat indiai, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották.

Fertőszentmiklóson az osztrák–magyar súlyponti akcióban résztvevő járőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személygépkocsit, amit egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. 

Az embercsempész 18 férfit és egy gyermeket szállított, akik szírnek vallották magukat.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján a járőrök Sopronhorpács belterületén ellenőrzés alá vontak egy német embercsempész által vezetett német rendszámú járművet, amiben 14 férfi, akik magukat szomáliai, egy nő, egy férfi és két gyermekük utazott, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján az egyenruhások Fácánkert külterületén ellenőriztek egy román rendszámú személygépkocsit és annak román állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban tartózkodott még öt, magát indiainak valló férfi.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.