Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Több száz illegális bevándorlót tartóztattak fel rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 694 határsértőt tartóztattak fel és 160 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 10. 21. 6:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, palesztin, algériai, szír, iraki, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Csongrád-Csanád megyében 12 esetben a rendőrök összesen 160 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap tiltott határátlépés miatt 13 embert fogtak el, hat esetben embercsempészés és két alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Ásotthalmon a járőrök intézkedés alá vonták egy magyar rendszámú személygépkocsi vezetőjét, egy 24 éves moldáv férfit. 

A járműben hat, magát szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda  jelzése alapján Hegyeshalmon az egyenruhások intézkedés alá vonták egy lengyel rendszámú személyautó vezetőjét, egy 29 éves lengyel férfit. A járműben tíz, magát szír és afgán állampolgárnak valló külföldi utazott.

Ásotthalmon a járőrök intézkedés alá vonták egy magyar rendszámú kisteherautó vezetőjét, egy 37 éves cseh nőt. A járműben tizenhat, magát szírnek valló külföldi állampolgár volt.

Öttömösnél a rendőrök intézkedés alá vonták egy lengyel rendszámú kisteherautó vezetőjét, egy 61 éves lengyel férfit. 

A járműben húsz, magát afgán állampolgárnak valló külföldi volt.

Mórahalmon a járőrök intézkedés alá vonták egy olasz rendszámú személygépkocsi vezetőjét, egy 54 éves román férfit. A járműben tizenkét szír állampolgár tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján az M5-ös autópályán, Inárcsnál az egyenruhások intézkedés alá vonták egy német rendszámú tehergépkocsi vezetőjét, egy 38 éves azerbajdzsáni férfit. A járműben tizenhárom, magát afgán és indiai állampolgárnak valló külföldit találtak.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.