A baloldalnak mindig sikerül a rossz gombot megnyomnia

Rétvári Bence arra kérte a baloldalt, hogy ne akadályozzák a pedagógusok béremelését se Brüsszelben, se Budapesten.

2022. 11. 09. 10:11
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2022. június 28. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csárdi Antal (LMP) napirend előtt elmondta: ma a legnagyobb probléma Magyarországon az, hogy az oktatási és a szociális rendszer tönkremenni látszik. Szerinte tiltakozáshullám van a pedagógusbérek, a NAT megreformálása és a jogegyenlőség biztosítása miatt, ezek a követelések pedig függetlenek a pártpolitikától, ezért szerveztek egyházi iskolák egy figyelemfelhívó pedagógusballagást. 

„A magyar hazát nem elsősorban a kard, hanem a kultúra teheti naggyá" – idézett a képviselő Klebersberg Kunótól – akinek a nevét nem tudta rendesen kimondani – azzal összefüggésben, ha volt pénz a fegyveres testületek béremelésére, akkor kell, hogy legyen a pedagógusok bérének rendezésére is. 

Hozzátette, ő tudja, hogy a költségvetésben van erre pénz. A szociális rendszerre térve véleménye szerint a kormány nem kíván támogatást nyújtani a rezsiszámlák kifizetéséhez, és a civil szervezetek kéréseire még csak válaszolni sem hajlandó. Hozzászólását így zárta: 

Segítsenek azoknak a szociálisan rászoruló embereknek, akik erre rászorulnak!

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára válaszában elmondta: mindenki egyetért abban, hogy a magyar pedagógusoknak többet kell keresniük. Úgy vélte, a baloldali ellenzéknek lett volna lehetősége ebben segíteni, ha az uniós források megérkezését elősegítő törvényjavaslatokat megszavazták volna. 

Hangsúlyozta, elbukott az európai képviselettel rendelkező magyar baloldal, mert nem szavazott meg semmit sem, ami a magyar pedagógusok béremelését elősegítené. 

Azt kérte a baloldaltól, hogy ami távolságban tartja a kormányt a pedagógusbérek emeléséhez szükséges források lehívásától, azt ne szavazzák meg se Brüsszelben, se Budapesten. Hozzátette, nem bonyolult a feladat, mégsem sikerül nekik, mert számukra az a fontos, hogy a kormány ellen és ne a pedagógusok mellett szavazzanak. Rétvári Bence erre példaként említette a gyermekek otthongondozási díjáról szóló szavazást, amikor a baloldal szintén nem szavazta meg a kétszázezer forintos juttatást. Kijelentette, tegnap ötödször is tárgyaltak a pedagógusokkal annak érdekében, hogy 2025-re elérjék a 770 000 forintos átlagfizetést.

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.