időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo
A diplomatát csak szóváltásként kezelik a tengerészgyalogosok botrányokozását

Az amerikai nagykövetség tud a katonáik verekedéséről

Szemán László János
2022.11.21. 20:01 2022.11.21. 20:15

Még mindig nem lehet tudni, hogy ki kezdte a verekedést, az amerikai katonák vagy a külföldi vendégek. Azt sem lehet tudni, hogy a „bőrnyakúak”, azaz tengerészgyalogosok valóban az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségén szolgálnak-e vagy NATO-katonák.

Egyre több részlet lát napvilágot az amerikai katonák budapesti verekedéséről. Kiderült már, hogy az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége tud a katonáik verekedéséről, igaz, ők szóváltásnak nevezik az incidenst.

Tudomásuk van róla, hogy szóváltásról érkezett bejelentés. Az amerikai hadsereg jelenleg is vizsgálja az incidenst a magyar hatóságokkal együttműködve – válaszolta az M1 megkeresésére az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége. 

 

Csütörtökön a Metropol írta meg elsőként, hogy néhány napja amerikai katonák verekedtek Budapest egyik legnépszerűbb belvárosi szórakozóhelyén. Több portál is úgy tudja, hogy az Akácfa utcai Instant-Fogas romkocsma komplexumban történt a megdöbbentő eset.

A helyszínt nem cáfolta, igaz, nem is erősítette meg lapunk megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség sem, ahonnan azt a választ kaptuk, az ügyben minősített garázdaság bűntette miatt van folyamatban nyomozás ismeretlen tettes ellen.

Lapunk egyébként megbízható forrásból úgy értesült, hogy a „bőrnyakúakként” emlegetett amerikai tengerészgyalogosok verték össze a külföldieket. Az azonban nem nyilvános adat, hogy a NATO kötelékében érkeztek-e Magyarországra vagy az amerikai nagykövetséget védő tengerészgyalogos egységhez tartoznak. 

Forrásaink szerint az utóbbi a valószínűbb, ugyanis a NATO-gyakorlatokra érkező külföldi katonák nem kapnak eltávozást. 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.